Поліцейські нагадують: продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім — заборонений

980 0

Ми у соцмережах:

Поліцейські нагадують: продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім — заборонений

Під час перевірки дотримання у Вараші обмежень, введених для запобігання поширення COVID-19 в Україні, працівники відділу поліції виявили факт продажу тютюнових виробів неповнолітнім.

Троє підлітків 13-ти, 14-ти та 15-ти років розважалися поблизу місцевої школи. Старший із них, учень восьмого класу, пішов до кіоску, що на вулиці Енергетиків, за цигарками. На його прохання 48-річна продавчиня кіоску, продала підлітку сім цигарок, не запитуючи його про вік та не вимагаючи документів, які цей вік підтверджують.

За фактом продажу тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, працівник ювенальної превенції склав щодо продавчині протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлений на розгляд адміністративної комісії виконавчого комітету Вараської міської ради, яка і визначить покарання. Згідно із санкцією вказаної статті КУпАП до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це до 6800 грн.

Вараський відділ поліції нагадує суб’єктам господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами на території міста, про вимоги Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального». Відповідно до пунктів 2 та 8 частини 1 статті 15-3 Закону, заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Продавець таких виробів зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ, продаж перерахованих товарів такій особі забороняється.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також