Про дві заяви із шухляди рівненських депутатів

1702 0

Ми у соцмережах:

Про дві заяви із шухляди рівненських депутатів

Кажуть, що «двічі в одну річку не ввійдеш», але Олександру Данильчуку це все ж вдається. У грудні минулого року в голови Рівненської облради було все: більшість голосів депутатів, погодження з Офісу президента на формування «місцевого проекту» на вибори та заява про створення депутатської групи з 35 підписами депутатів. Потрібно було просто запустити процес, оголосивши цю заяву і зачитавши прізвища.

 Але тоді Данильчук вирішив пограти в політику і цю заяву притримав. Кажуть, про це попросив голова фракції «Батьківщина» Микола Кучерук. Що було потім, ви вже знаєте: конфлікт, збір підписів вже за відставку Данильчука, втрата фактичної більшості і два скандальних пленарних засідання сесії облради. Данильчук у своєму кріслі втримався.

У своїй попередній статті я писав, що переможцями з тієї політичної битви вийшли лише “свободівці”. Вони зберегли на своїх посадах начальника управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука та заступника голови облради Олексія Бучинського. Їхні електоральні конкуренти «ЄС» і «Батьківщина» розкололись всередині, а таке ослаблення напередодні місцевих виборів - хороший результат для «Свободи». Здавалось би, керівники області мали б засвоїти урок. Але ні!

Отримавши перемогу, “свободівці” вирішили розвинути успіх і пішли у наступ на інформаційному полі. Почались звинувачення керівництва області в поганій підготовці до епідемії коронавірусу. В соціальних мережах було запущено рекламу з відповідною інформацією. Хоча саме в руках «Свободи» - вся медицина області протягом вже шести років. Однак винними в поганій підготовці “свободівці” роблять саме депутатів облради та керівництво облдержадміністрації.

Це неабияк обурило депутатів. Настільки, що вони, забувши нещодавні конфлікти, знову об’єднались і написали документ з вимогою звільнити начальника облуправління охорони здоров'я та його заступників. Під цим документом, за моєю інформацією, підписалось близько 20 депутатів. Але цей документ, замість того щоб оприлюднити, поклали «в шухляду». Так само, як кілька місяців тому, не оприлюднили заяву про створення депутатської групи, з 35 підписами. Чому? У мене немає на це відповіді.

Реакція все ж була. Голова Рівненської обласної державної адміністрації звільнив Юрія Осіпчука з посади начальника управління охорони здоров’я. Адже, за словами лікарів і активістів, медицина області реально не готова до боротьби з епідемією. І за це має хтось понести відповідальність. Хто? Представники “Свободи”, які вже шість років контролюють медичну галузь області? Чи керівники обласної ради, серед яких також є представники “Свободи”?

Олексій Кривошеєв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також