Поліцейські у Рівному видобували криптовалюту

3112 0

Ми у соцмережах:

Поліцейські у Рівному видобували криптовалюту

Яку саме криптовалюту видобували в обласній поліції, в судовому рішенні не уточнюють.

Посадові особи відділу зв’язку та комунікації ГУ Нацполіції в Рівненській області упродовж чотирьох місяців займалися майнінгом, тобто видобуванням криптовалюти безпосередньо на робочому місці. Про це йдеться в постанові Рівненського міського суду, пише "Internetua.com".

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.185 КК України за фактом крадіжки електроенергії.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з початку 2018 року посадові особи відділу зв'язку та комунікації ГУ НП в Рівненській області, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, самовільно використовували електричну енергію ГУНП в Рівненській області у власних цілях, для належного функціонування обладнання для видобутку криптовалюти , чим завдали істотної шкоди інтересам ГУ НП в Рівненській області, – йдеться в постанові, яку виніс слідчий-суддя Рівнеснького міського суду Євген Сидорук. .

У квітні цього року працівники департаменту внутрішньої безпеки Головного управління поліції в Рівненській області в службовому приміщенні відділу зв'язку та комунікації цього управління виявили обладнання для майнінгу, яке працювало. Слідчий обласного управління вилучив у колег два дерев’яних каркаси, на яких розміщувалися вісім відеокарт, шість блоків живлення, два вінчестери, материнську плату і повноцінний системний блок.

Яку саме криптовалюту видобували в обласній поліції, в судовому рішенні не уточнюється. Також невідомо, скільки електроенергії витратили майнери.  

Читайте також  У поліції шукали... біткоіни


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також