Поліція почала штрафувати за цькування у рівненських школах

2495 0

Ми у соцмережах:

Поліція почала штрафувати за цькування у рівненських школах

Історія про побиття дівчинки з інвалідністю в школі №9, яке за підозрами її мами організувала однокласниця, сколихнула місто. Батьки в групах соцмереж почали зізнаватися в тому, що їхніх дітей в школах цькують або ж вони самі були свідками насильства серед дітей. А от в поліцію з такими зізнаннями чомусь не йдуть.

Рівнянка Анастасія Алексіюк розповіла журналісту «РВ» про випадок у школі №4 — за її словами, там є учень, який конфліктує з іншими:

— Він насміхається з дітей, дає запотиличники, розбиває окуляри однокласників, без будь-якої причини б’є дітей, грубо відповідає старшим людям і вчителям. Нещодавно нас шокували повідомленням про те, що він вибив три зуби одному з учнів!

Людмила Грекул, головний спеціаліст організа­цій­но-інспек­тор­ського відділу управління освіти Рівного:

— Я спілкувалася з керівниками і школи №9, і №4. Щодо побиття дівчинки з інвалідністю, то справу розслідує поліція. А от конфлікт у школі №4, як мене запевнили, вичерпано. Коли виникають такі звернення, найкраще, коли вони вирішуються на місці, не виходячи за межі закладу.

З 18 грудня 2018 року, відтоді як прийняли закон про булінг, яким передбачено адміністративну відповідальність за це, у нас зафіксовано 10 заяв від батьків до директорів шкіл з приводу конфліктів у класах. В кожному випадку заклад організовував власне розслідування і приймав рішення, яке мало задовольнити всі сторони. Тільки в одному з цих випадків у ході розслідування було доведено, що це булінг, тому що є різниця між цькуванням і одиничним конфліктом між учнями та їхніми батьками. Отже, випадок доведеного булінгу стався у Рівненській гуманітарній гімназії. Справу було передано до поліції, а потім в суд. В результаті батьків булера оштрафували. Після цього батьки дитини перевели її до іншого закладу.

Антон Крук, речник управління Нацполіції в Рівненській області:

— Щодо випадку у школі №9, справа перебуває на стадії розслідування. З неповнолітніми дівчатами, які вчинили насильницькі дії щодо іншої, провели бесіди. Вони шкодують про вчинене. Підключили ювенальну превенцію. Зі школи №4 до нас із заявою ніхто не звертався. Це перший такий сплеск агресії з боку школярів за довгий час, який набув широкого розголосу.

Загалом всі неповнолітні, щодо яких нам надходили повідомлення про хуліганські дії і подібну агресивну поведінку, у нас «на обліку». Ми стежимо за тим, чи змінюється їхня поведінка і чи не вчинили вони правопорушень.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також