Поліція припинила операцію «Мак»

1066 0

Ми у соцмережах:

Поліція припинила операцію «Мак»

Із метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування у період із 20 травня по 24 вересня на території області та в Україні в цілому проводилися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак».

За період відпрацювань поліцейські управління протидії наркозлочинності та територіальних підрозділів області виявили 145 незаконних посівів: 100 — снодійного маку та 45 — конопель. У загальному вилучено 31141 рослину, із яких 23751— маку та 7390 конопель. У порівнянні з минулим роком це майже втричі більше (11 920 - 2019).

Рекордний у цьому році посів снодійного маку був виявлений 22 липня у селі Кораблище Млинівського району. На власній земельній ділянці 61-річна місцева жителька вирощувала нібито для власного споживання 2750 нарковмісних рослин.

А 29 липня у рамках кримінального провадження співробітники управління протидії наркозлочинності спільно із поліцейськими районного відділення поліції за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури у селі Велика Омеляна виявили рекордний посів конопель у міжряддях кукурудзи.

Правоохоронці провели огляд орендованої одним із агропідприємств земельної ділянки та вилучили 4743 рослини коноплі. Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Загалом за результатами проведених слідчих дій 93 особам за незаконний посів та вирощування маку або конопель повідомлено про підозру, а матеріали кримінальних проваджень із обвинувальними актами скеровані на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також