Політв’язень Кремля досі зберігає листи підтримки від дівчини з Дубна (ФОТО)

2873 0

Ми у соцмережах:

Політв’язень Кремля досі зберігає листи підтримки від дівчини з Дубна (ФОТО)

На запрошення капелана Василя Лозинського у Дубно приїздив наймолодший політв’язень Кремля Павло Гриб. У серпні 2017-го року російські спецслужби викрали його з території Білорусі. На час викрадення хлопцю було 19 років. У Росії його звинуватили в сприянні терористичній діяльності та засудили до 6 років колонії.

 Як повідомляє блог «Знай більше», батько Павла - Ігор Гриб є ветераном російсько-української війни та радником голови Синодального управління військового духовенства (капеланів) ПЦУ. Оскільки голова організації Сергій Дмитрієв на кілька днів їздив у відрядження до Рівного, то й взяв із собою Павла, щоб той розвіявся.

Актова зала у Дубні, де відбувалася зустріч, була переповнена студентами. Біля сцени стояв стіл, на якому лежали українські вишиті рушники та ваза. Праворуч був жовто-блакитний прапор. За столом сиділи протоієрей Василій Лозинський, Надія Венгрин та «винуватець» зустрічі – Павло. Але згодом він став і цілу зустріч стоячи спілкувався із присутніми.

Худорлявий хлопець із сумними та втомленими очима майже постійно говорив опустивши голову до низу. Час від часу посміхався до людей, які відповідали йому взаємністю.

Спершу Павло коротко розповів про себе і викрадення, яке заздалегідь було сплановане росіянами:

- Викрали мене на День незалежності України – 24 серпня 2017-го року в Гомелі. Чому я там опинився і за яких обставин, то окрема мова. Але опинився я невипадково. Потрапив я в полон через свою необачність. Ворог підготувався краще. Цього ж дня із території Білорусі я був переданий іншій групі, яка привезла мене в Смоленську область. Там мене ніхто не шкодував. І ці бандитські дії й так зрозуміло чим супроводжувались, - розповідає політв’язень.

Цікаво, що коли хлопець був у неволі, то до нього приходили листи із Дубенщини:

- Я цій дівчинці з Дубна відписував кілька разів. Тепер вже знаю, що вона студентка. Можливо, колись ми з нею зустрінемось. Я й досі зберігаю те, що вона мені написала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також