Полуничний сезон

783 0

Ми у соцмережах:

Полуничний сезон

Ці соковиті ягідки — справжня вітамінна бомба. Крім того, вони сприяють зниженню ваги, покращують зовнішній вигляд шкіри і стан волосся, запобігають анемії, володіють протираковим ефектом.

Полуниця низькокалорійна, звичайно, якщо їсти її без цукру та вершків; 100 г цих ягід покривають щоденну потребу людини у вітаміні С. Вона є джерелом вітамінів групи В, а також А, Е, РР. Полуниця містить фосфор, цинк, залізо, калій, кальцій, марганець, білок і фолієву кислоту. У це важко повірити, але в цій смакоті є бактерицидні сполуки, такі ж, як в цибулі та часнику. Їх застосовують для лікування запалень ротової порожнини, а також для виробництва антибактеріальних, зволожувальних масок для обличчя.

Вживання полуниці допомагає тримати вагу під контролем, оскільки пектин, що в ній міститься, стимулює кишечник, а органічні солі активізують обмін речовин, допомагають очистити кишечник від залишків їжі і тим самим покращують бактеріальну флору.

Кальцій і фосфор в її складі благотворно впливають на кістки і зуби, а калій — на пружність м’язів, у тому числі серця. Полуниця містить залізо, тому її рекомендують при анемії. Крім того, вітаміни і фолієва кислота допомагають краще їх засвоювати.

Полуниця також рекомендована для діабетиків, оскільки містить легко засвоювані цукри — глюкозу і фруктозу, а марганець, який в ній міститься, допомагає контролювати секрецію і вироблення інсуліну. Марганець також є будівельним блоком тироксину, гормону щитовидної залози, яка відповідає за рівень холестерину, частоту серцевих скорочень, нормальний менструальний цикл та ін. Вживання цієї ягоди допомагає підтримувати нирки в хорошому стані, тому що через їхню лужну реакцію вона зменшує кислотність сечі й таким чином допомагає лікувати подагру. А наявність калію покращує роботу нирок і, отже, підтримує нормальний артеріальний тиск.

Полуниці рідко викликають алергію. Але люди з алергією на аспірин повинні її уникати, тому що полуниця містить багато саліцилатів.

У народній медицині чай з листя і квіток полуниці рекомендується використовувати для лікування простудних захворювань. Подрібнені ягоди, нанесені зовнішньо, сприятливо впливають на проблемну шкіру. Вони прибирають вугри, лікують прищі, освітлюють веснянки і плями, зволожують суху шкіру. Уже за кілька днів застосування полуничних масок допоможе розгладити і освітлити шкіру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також