Помер командир з Рівного, який отримав важке поранення на фронті

2276 0

Ми у соцмережах:

Помер командир з Рівного, який отримав важке поранення на фронті

Завтра, 28 серпня, Рівне проведе в останню земну дорогу лейтенанта Григорія Гнатюка.

Як розповіли у міській раді Рівного, Григорій Васильович Гнатюк народився у Тернополі 28 червня 1978 року. Навчався у різних школах, адже батько Героя був військовим і родина часто проживала в різних містах тодішнього СРСР. Після закінчення середньої школи у Львові вступив на військове відділення Державного університету Львівська політехніка. У 2001 році він завершив навчання та до 2002 року працював оперуповноваженим податкової міліції ДПС у місті Рівне. 

У зв'язку з реорганізацією податкової поліції, звільнився з посади і працював приватним підприємцем у сфері будівництва. Одружений, має сина 16 років. 
 
- На війну син пішов добровільно, одразу після повномасштабного вторгнення він звернувся до військкомату, тоді його поставили у резерв. А вже на початку квітня 2023 року Григорій приступив до виконання бойових завдань на сході, - розповідає батько Василь Іванович. - Син воював на території Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Був командиром взводу, заступником командира роти з бойової підготовки. 
 
29 липня 2024 року лейтенант Григорій Гнатюк отримав важке поранення на Донецькому напрямку під час стрілецького бою. Захисник проходив лікування у військових госпіталях Покровське, Дніпра та Вінниці. На жаль, 23 серпня 2024 року мужній Герой помер у військовому госпіталі Вінниці.
 
Прощання з Героєм відбудеться на майдані Незалежності 28 серпня о 9:30. Поховають захисника на Алеї Героїв кладовища "Нове".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також