Колишній прокурор пообіцяв віддати свою квартиру доньці загиблої, аби лиш під арештом залишатися вдома

2670 0

Ми у соцмережах:

Колишній прокурор пообіцяв віддати свою квартиру доньці загиблої, аби лиш під арештом залишатися вдома

38-річний колишній працівник прокуратури Іван Скобух, який у вересні збив на смерть матір трьох дітей, пообіцяв її чоловіку відписати свою квартиру на доньку загиблої. Це стало вирішальним при зміні йому запобіжного заходу — його залишили під домашнім арештом, а не відправили в слідчий ізолятор. Не переконало суддів в іншому й те, що дві експертизи відібраних зразків в Івана Скобуха показали різні результати: один — що він був тверезим за кермом, а інший — п’яним.

Нагадаємо, ДТП сталася на початку вересня на автодорозі поблизу села Немовичі. Іван Скобух, який був за кермом автомобіля «Nissan», на швидкості зіткнувся зі скутером «Honda», що рухався в попутному напрямку. 35-річна водійка скутера Олеся Генько із села Немовичі загинула. Залишилося троє дітей, яких тепер виховує батько.

Зі слів очевидців, водій намагався втекти з місця події. Однак екіпаж патрульних, які були свідками аварії, за кілька хвилин його затримав. Поліцейські виявили у затриманого ознаки алкогольного сп’яніння, але він від проходження медичного огляду відмовився. Стверджував, що був тверезим на кермом, просто йому на коліна скочила собака, яка знаходилася в салоні і відволікла його, через що він здійснив наїзд на скутеристку.

Пізніше в нього взяли аналізи. На результати експертизи чекали два місяці, бо буцімто в Рівненському бюро судмедекспертизи були відсутні реактиви. А коли реактиви з’явилися, результат був негативним — в його крові алкоголю не виявлено. Як виявилося, через резонанс справи слідчий з прокурором паралельно направили відібрані зразки ще й у Львів. Там результат виявився протилежним.

Прокурор Олександр Макотринський зачитав на суді результат цієї експертизи:

— У крові та сечі Скобуха виявлено етиловий спирт в кількості 0,8 проміле.

Тож слідчі та прокурори тепер також розбиратимуться, чому результати експертизи в різних областях різні — за введення в оману суду відкрито кримінальне провадження. Підозрюють, що саме в Рівненському бюро допустили помилку. Ось як пояснює для ТСН працівниця установи Олена Прокопчук, яка особисто виконувала дослідження:

— Я приголомшена. Я виконую чесно свої обов’язки. За мою практику такого ніколи не траплялося. Не знаю, можливо, нам була доставлена різна кров? На момент, коли приймали зразки в бюро, я була у відпустці.

2 грудня відбулося чергове судове засідання в цій справі — розглядали апеляцію прокурорів на рішення суду про знаходження Івана Скобуха під домашнім арештом. Сторона обвинувачення стверджує, що в підозрюваного є зв’язки, і він може впливати на слідство. Ще одним аргументом послугували вищезгадані результати львівської експертизи на стан сп’яніння.

— Немає ризиків, — запевнив сам Скобух під час судового засідання, намагаючись добитися позитивного для себе рішення. — Я перебуваю під цілодобовим домашнім арештом і дотримуюся всіх обов’язків.

Він також пішов на угоду з чоловіком збитої скутеристки Ігорем Геньком — пообіцяв подарувати дитині квартиру, запевнив, що дасть розписку і це зобов’язання виконає.

Очевидно, суд взяв до уваги цю обставину, і за його рішенням експрокурор і надалі залишатиметься під домашнім арештом.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також