Порушення громадянських прав на Рівенщині

1767 0

Ми у соцмережах:

Порушення громадянських прав на Рівенщині

До громадської приймальні РОГО КВУ часто звертаються громадяни зі скаргами на бездіяльність органів державної влади та органів внутрішніх справ.

Крадіжки ніби й не було Наприклад, громадянин Анатолій Хомич, що проживає в с.Бродівське Острозького району Рівенської області, звернувся зі скаргою на бездіяльність міліції. Його квартира розташована в м. Здолбунів. Вночі з помешкання потерпілого було вкрадено майно, хазяїна в цей час вдома не було. Є особа, підозрювана у вчиненні злочину, якій Хомич давав ключі на ніч. Зі слів пана Анатолія, слідчі дії, які проводились за фактом крадіжки, позитивного результату не дали, у порушенні кримінальної справи було відмовлено, незважаючи на його звернення в прокуратуру Здолбунівського району.

«Відмовся від своєї заяви!» Також із скаргою на бездіяльність дільничного інспектора с.Новоукраїнка Рівенського району прийшов громадянин Володимир Л. З його слів, інспектор, не бажаючи брати до провадження кримінальну справу за фактом крадіжки особистого майна з подвір’я, намагався змусити написати потерпілого відмову від своєї попередньої заяви. Потім виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Пан Володимир написав скаргу до обласної прокуратури. Постанову про закриття кримінальної справи було скасовано. Незважаючи на це, ніяких слідчих дій, зі слів громадянина, по даній справі не проводиться. Новопризначений міністр внутрішніх справ України неодноразово заявляв, що з його приходом на посаду жодне звернення громадян не залишиться без розгляду правоохоронцями. Хочеться вірити, що вказівка міністра дійде скоро і до низових ланок нашої правоохоронної структури.

Платять і сидять без світла Незважаючи на виступ міністра паливно-енергетичного комплексу України із заявою про досягнення в нашій державі середньоєвропейського рівня плати за постачання електроенергії, що становить 95%, в Рівному залишається досить актуальною проблема енергозабезпечення населення. Нещодавно до громадської приймальні РОГО КВУ з колективною скаргою звернулись громадяни, мешканці гуртожитків, що знаходяться в Рівному на вул. Князя Романа, 1 та Гагаріна, 65. Проблема у тому, що гуртожитки перебувають на балансі ВАТ »Рівнельон», який регулярно забуває сплачувати за електропостачання, в зв’язку з чим ВАТ «Ей-І-Ес «Рівнеенерго» систематично відключає електроенергію, жителі гуртожитків опиняються в критичній ситуації: за електропостачання сплатили, а світла немає, немає навіть на чому приготувати їжу.

Вулиця без господаря До кого вже тільки не зверталися мешканці вулиці Старицького, що в обласному центрі, а результату так і не отримали. Річ у тім, що поблизу їхніх будинків розташована колишня база промторгу. Тепер цю територію розкупили і одночасно використовують близько тридцяти приватних фірм. Зрозуміло, що підприємці не сидять склавши руки, а тому поблизу будинків і вдень і вночі безупинно їздять автомобілі. Та ще й які — багатотонні вантажівки і трактори. І це все відбувається в провулочку, де й легковикам не так просто розминутися. Напружений рух та невідповідність габаритів транспорту вже не раз ставали причиною різноманітних ДТП. У двір 93-річного пана Миколи Никонюка тричі в’їжджали вантажівки, які не «вписались» у поворот. — Що це за напасть така? — бідкається старожил міста. — Я не встигну відремонтувати паркан, як трапляється якась неприємна оказія. Я вже не говорю про те, що дихати нічим і відпочити ніколи. Я боюсь, що одного дня прямо в будинок в’їде якась багатотонна машина. Крім того, залишає бажати кращого і стан дороги, розбитої великоваговим транспортом. Багато власників колишньої промбази не відчувають відповідальності за стан дороги, яку вони так нещадно експлуатують. А нещодавно на вул. Старицького під’їхала ремонтна група з міськводоканалу. Той ремонт, який вони похапцем у дощову погоду напередодні Покрови зробили, не витримує ніякої критики. — Чотири рази ми зверталися до першого заступника міського голови пана Кравчука, тричі до начальника управління житлово-комунального господарства пана Собчука. Також були на прийомі у начальника відділу містобудування і архітектури пана Храбана, начальника ВДАІ Рівенського МВ УМВС пана Довгополюка, звернулися до депутата Рівнеради пана Баладира, а результату ніякого», — кажуть стурбовані мешканці вулиці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також