Послав Зеленському свою субсидію

16182 0

Ми у соцмережах:

Послав Зеленському свою субсидію

Безробітний 49-річний мешканець Корнина Олександр Романішин написав звернення до президента Володимира Зеленського. А для того, щоб його лист не загубився в Офісі президента, чоловік поклав у конверт 10 євро. Приблизно такий розмір субсидії за використане тепло йому нарахували цього року. Оскільки систему нарахування субсидій він вважає несправедливою, то таким способом намагається привернути увагу до ситуації, в якій опинилися тисячі безробітних в Україні.

Олександр Романішин вірить, що президент його почує:

Субсидія — це знущання над людьми. Якщо економіка країни працює, то громадянин має сам заробляти на своє прожиття. Однак у нас держава не тільки не забезпечує безробітних роботою, з них зробили ще й вигнанців. Особисто я раніше працював кур’єром журналів, які пов’язані з архітектурою. Розповсюджував їх по різних містах, проте не маю змоги уже цим займатися. Ставити мене на облік у районній службі працевлаштування відмовилися через мій вік та прогалини у трудовій книжці. Мовляв, велика різниця між часом, коли я працював офіційно і неофіційно. Через це я уже три роки як безробітний і не можу знайти собі достойну роботу. Мене запрошують працювати лише охоронцем або в супермаркет. Живу за рахунок накопичень, які мали покійні батьки, а ще перебиваюся невеликими підробітками.

У 2017-2018 роках у мене була економія за тепло, на пошті тоді мені ніхто не повідомляв, що я маю забрати ці гроші. Через це з часом вони повернулися до бюджету. Тому коли мені на початку грудня повідомили, що на пошті я маю забрати якісь гроші, то зрадів. Адже тоді зекономив 900 гривень, які тепер для мене є важливими. Проте на пошті мені повідомили, що за листопад мені призначена субсидія в сумі 268 грн. — і це на будинок площею 100 м.кв. Коли я почав розбиратися, чому так, адже у минулий опалювальний сезон субсидія була 900 гривень, а у 2017 році — 1350 гривень, то дуже здивувався. Я зрозумів, що мені, як безробітному, пишуть, що я заробляю більше від мінімальної заробітної плати. І це обурливо, бо я справді зараз не працюю.

У схожій ситуації опинилися сотні безробітних та багатодітні сім’ї, де жінка не працює, бо мусить доглядати дітей. Вважаю, що держава мусить врегулювати цю ситуацію. Ідеальним варіантом було б забезпечити усіх роботою, а не принижувати людей субсидіями.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також