Поцілунок рівненського воєнкома

2895 0

Ми у соцмережах:

Поцілунок рівненського воєнкома

У Рівному ще не встигли розібратися із колишнім обласним воєнкомом, який став героєм відео з побиттям підлеглого, що облетіло чи не пів світу, як з’явилося нове кіно, у якому міський воєнком Рівного цілує жінок у військовій формі. Одразу видно прогрес — все ж таки посадовець у званні підполковника, по-перше, не завдає ударів, а навпаки — ніжно цілує, по-друге, цілує він не військовослужбовців, а військовослужбовиць. Жодних порушень — цілуватися українським військовослужбовцям не заборонено жодним статутом! Ймовірно, що ті, хто підглядав за підполковником Ярмошевичем через відеокамеру, хотіли зняти щось більш цікаве, але бойовий офіцер нічого зайвого, окрім поцілунків, собі на робочому місці не дозволив. Внаслідок цього всі розгубилися. З одного боку, відео із ніжним підполковником вороги почали розганяти по світу, з іншого — треба було щось робити, аби зреагувати на скандал. Слід віддати належне Олександру Ярмошевичу, який після оприлюднення відео попросився до зони бойових дій.

Олександр Ярмошевич, офіцер Збройних сил України:

— Я стверджую, що те відео було сфабриковано та оприлюднено лише з однією метою — щоб зняти мене з посади. В цьому я 100 відсотків переконаний. Вони хочуть провалити мобілізацію у Рівному та нашкодити українській армії. Це їхня основна мета. Звісно, що люди реагують на те, що сталося, по-всякому. Але розумним людям правда і так очевидна, а дурням нічого не доведеш. Підкреслю, що під час мого керівництва ТЦК працював у межах закону. В місті не порушувалися права людей. Рівняни самі можуть порівняти те, як проходили мобілізаційні заходи у нашому обласному центрі, з іншими містами. Військовозобов’язаних у Рівному ніхто не «пакував» у буси, як це можна побачити на відео з інших міст.

Під моїм керівництвом колектив ТЦК працював у межах закону. Самі розумієте, що територіальний центр комплектування в Рівному є ключовим на Рівненщині. Адже це найбільший центр комплектування в області, який добре виконував свої завдання з мобілізації громадян. Всі ж пам’ятають, що Рівненщину відзначали на місцевому та всеукраїнському рівні за успішне виконання мобілізаційного плану. Також центр комплектування у Рівному не мав жодних випадків з порушень закону, як це було в інших обласних центрах. Нашкодити роботі Рівненського ТЦК — це спроба зірвати мобілізацію та нашкодити комплектуванню військових частин, які зараз борються з ворогом. Навіть зміна керівника ТЦК, який успішно працював, це уже шкода. Бо потрібно буде знайти нового керівника, який запроваджуватиме свою систему роботи, а це все час.

Стосовно записуючої апаратури, яка була встановлена, то я не хочу це коментувати. Є відповідні органи, які компетентні це робити. Відповідне кримінальне провадження уже зареєстроване.

Від редакції:

Олександр Ярмошевич очолив міський центр комплектування 2021 року. До цього він служив у «зоні АТО», де командував зведеним підрозділом «Койот», який діяв поблизу Дебальцевого. Підрозділ забезпечував конвоювання та супровід колон з ракетами та боєприпасами для українських військ та не раз потрапляв під обстріли. За взірцеву службу та хоробрість командиру присвоїли звання підполковника. Після проведення службового розслідування обласний ТЦК, якому підпорядковується міський, заявив, що командування не має жодних претензій до роботи Олександра Ярмошевича, зазначивши, що «особисті питання військовослужбовці не повинні вирішувати на робочому місці» і що рапорт про зміну місця служби підполковник написав з власної ініціативи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також