Працівники говорять про скорочення, а керівництво заспокоює: у Рівному підтримали Суспільне (ФОТО)

2228 0

Ми у соцмережах:

Працівники говорять про скорочення, а керівництво заспокоює: у Рівному підтримали Суспільне (ФОТО)

Рівненська філія суспільного мовлення підтримала всеукраїнську акцію, яка відбулася у восьми інших містах України.

 Більше десятка працівників UA:Суспільного, який включає у себе телеканал та радіо, вийшли із плакатами: «Захисти Суспільне», «Ні, інформаційній капітуляції» та «Замість стратегії – оптимізація?!».

За словами члена профспілки трудового колективу Ольги Шевчук, майбутня трансформація нищить Суспільне мовлення в регіонах:

- Нам значно скорочуються години мовлення. Оскільки у майбутньому нас буде мало в ефірі, то це призведе до того, що нас будуть мало чути наші слухачі та глядачі. На початку реформи нам говорили, що почують усі регіони, а Суспільний мовник буде доходити до населених пунктів в кожній області. Тепер нам говорять, що трансформація не передбачає щоденного ефіру. В кращому разі Суспільне - це буде платформа для усіх телекомпаній, які можуть висловлюватися. Нас же на цій загальній платформі зможуть чути лише один раз на тиждень.

Зараз ми маємо три включення на радіо: ранкове, обіднє та вечірнє. У цей час ми напряму спілкуємося із своїм слухачем. Окрім цього, на телеканалі «UA:Рівне» виходить щоденне ранкове шоу. В майбутньому, згідно із новою концепцією, всього цього не буде. Про скорочення тим працівникам, які це готують, ще нічого не говорили. Але ми знаємо, що у зв’язку з оптимізацією буде вивільнення посад. Згідно із концепцією трансформації Суспільного, у нас є 79 працівників, а має залишитися 43.

Менеджер філії Суспільного у Рівному Людмила Хома підтвердила, що прийнята нова концепція розвитку мовлення. Однак про скорочення працівників наразі не йдеться.

Головний продюсер «UA: Рівне» Михайло Чубай теж заперечив інформацію про скорочення працівників:

- На 2020 рік у державному бюджеті закладена мало не в два рази більша сума на фінансування Суспільного мовника. Зараз у нас йде процес трансформації, на меті якого підвищити якість контенту, який ми створюємо. У кожній філії створений діджитал підрозділ. Левова частка зусиль спрямовується саме на це.

У нас є частина колективу, яка неготова до змін, які пропонує центральна дирекція. Ці працівники вбачають певні ризики у цих змінах. Для того, щоб зрозуміти, чи є ризики, то ці зміни потрібно відчути. Зараз ніяких змін ми не відчуваємо. Передачі «Ранок», «Тема дня», новини та спеціальні проекти виходять.

В майбутньому ми будемо працювати за принципом спільного виробництва, коли філія посилює філію. Наприклад, передача «Ранок» залишається, але вона буде міжрегіональна. Якщо якісь цікаві події відбуватимуться в Рівному, то їх бачитимуть в інших містах, і навпаки. Планується запуск суспільної студії, де зніматимуть ток-шоу на важливі питання для громадськості.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також