Право на вивіски захищає у суді підприємець

1495 0

Ми у соцмережах:

Право на вивіски захищає у суді підприємець

Підприємець Юрій Пантелєєв, який у Рівному займається роздрібною торгівлею, подав до суду на виконавчий комітет міської ради. Чоловік вимагає скасувати заборону на розміщення вивісок, які псують фасади будинків. Бо вважає її дискримінаційною.

Єдині правила розміщення вивісок виконавчий комітет міської ради затвердив восени минулого року. Їх розробляли архітектори та урбаністи, щоб якось унормувати ситуацію з вуличною рекламою в Рівному. Приводити до порядку фасади будинків, згідно з погодженими правилами, почали на вулиці Соборній вже цього року.

Сам Юрій Пантелєєв добре відомий рівненським чиновникам. Вважається, що він має зуб на міського голову Володимира Хомка та депутатів міської ради. Адже ще з 2017 року намагається отримати у власність земельну ділянку в центральній частині Рівного під житловим будинком на вулиці Млинарській, 9. Однак міські обранці уже кілька разів відмовлялися це робити, бо вона включає частину тротуару вулиць Млинарської та Поперечної.

Віталій Герман, заступник міського голови:

Звісно, я очікував спротиву з боку власників рекламних вивісок. Проте у нас стоїть завдання очистити центральну частину міста від надмірної кількості вуличної реклами. І ми це зробимо. На мою думку, ті правила розміщення вивісок, які ухвалили саме в Рівному, є дуже прогресивними. Бо, згідно з ними, для того, щоб розміщувати вивіску, не потрібно затверджувати будь-який дозвіл. Зараз їх використовують усі рівненські архітектори, які хочуть опоряджувати фасад будинків.

Наразі готуємося до судового засідання та вивчаємо практику, яка була в інших містах. Там теж хотіли скасувати норми, які унормовують розміщення вивісок. Але до цього часу всі норми у них чинні.

Юрій Пантелєєв, позивач:

Суть справи — це захист основи європейських цінностей. Ідеться про права володіння та розпорядження приватною власністю. Оскільки рішення виконкому їх порушує, то воно підлягає скасуванню.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також