Прибрати з парку “наліт” 60-х

1045 0

Ми у соцмережах:

Прибрати з парку “наліт” 60-х

Уже влітку наступного року рівняни зможуть посидіти на оновлених зелених газонах у парку ім.Шевченка. Загалом новий директор міського об'єднання парків культури і відпочинку Рівного Андрій Черепанов хоче осучаснити парк, щоб він не відрізнявся від парків Європи та США.

Андрій Черепанов: - Нині парк імені Шевченка - зразок парків періоду 60-х років минулого століття, з того часу в ньому нічого не змінилося. А тоді був такий підхід до оформлення, щоб влаштовувати якомога більше квітників і кам'яних садів, альпійських гірок. Тому нині стоїть завдання зробити парк більш сучасним, наблизити його до класичних зразків парків Європи та США. Скажімо, при оформленні парків багатьох європейських країн в першу чергу звертають увагу на газонне покриття і художню висадку дерев. Тож на мій погляд, у парку має бути гарний зелений газон, щоб у теплу пору року можна було присісти на нього. Отже, планую засіяти газони травою. Також на парадних газонах парку мають рости декоративні вічнозелені рослини, щоб вони радували око і взимку, і влітку, причому переважати серед них повинні хвойні - до 60%. Не виключаю, звісно, що мають бути у парку і гарні квітучі клумби, але перевага повинна надаватися класиці. Парк_Шевченка_2

Директор Андрій Черепанов хоче зробити парк ім. Шевченка більш сучасним
При наявності коштів такий сучасний парк - без зайвих елементів - рівняни зможуть побачити за два-три роки. Якщо коштів вистачатиме, можна буде здійснити додаткове озеленення, придбати нові атракціони. А цього року кардинальних змін в оформленні парку не буде. Головне завдання - просто привести його в порядок: пообрізати дерева, навести лад на газонах. Цього року буде здійснено реконструкцію громадських туалетів у парку і розпочато реконструкцію літньої естради. Накриття над сценою заплановано зробити у вигляді арки, щоб кращим був звук від динаміків. Також хочемо встановити на літній естраді сучасні лавочки. Я собі уявляю, що вони мають бути з кованими елементами, зі спинками, щоб глядачам було зручно під час концертів чи перегляду фільмів. Можливо, навколо естради покладемо бруківку. Якщо будуть кошти, можна буде реконструювати фонтани. Є також у мене ідеї щодо заробляння грошей парком. Так, мої попередники багато коштів витрачали на збирання листя і вивезення його на сміттєзвалище. Я пропоную його не вивозити, а складувати, щоб потім використовувати як органічне добриво. Так само з гілками дерев після обрізання. Їх можна використовувати як мульчу - для захисту грунту від пересихання і перегрівання або у ландшафтному дизайні для оформлення території. І добриво, і гілля можна продавати.
Записала Мирослава ШЕРШЕНЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також