Щастя бу­ти мамою

1681 0

Ми у соцмережах:

Щастя бу­ти мамою

“Відкриті двері материнства” — таку назву має соціальна програма київського медичного центру “Мать и дитя”. Медики, які допомагають українським родинам стати батьками, наголошують, що таким чином намагаються підтримати своїх пацієнтів, зважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні.

Показник рівня безпліддя сьогодні є доволі високим, кажуть у медичному центрі. Майже кожна п'ята родина має проблеми із заплідненням, тому змушена звертатися до лікарів. Причому, причини безпліддя на 50 відсотків залежать від здоров'я жінки, а на 50 — чоловіка. Тому парам, які не можуть мати дітей, варто звертатися за допомогою до фахівців вчасно. Адже чим старша жінка, тим складніше лікування. Мать и дитя

Наталія Данкович (у центрі)
— Безпліддя — це не вирок, — говорить генеральний директор мережі медичних центрів "Мать и дитя" Наталія Данкович. — Підтримуючи своїх пацієнтів, ми ініціюємо низку соціальних заходів. Адже багато потенційних пацієнтів не знають, де можна отримати інформацію про штучне запліднення. До того ж, люди мають багато психологічних бар'єрів. Соціальний проект медичного центру полягає у кількох складових. Зокрема, насамперед це консультація лікаря-репродуктолога на соціальній основі і збереження лояльних цінових умов на медичні послуги. Це важливий момент, запевняють у центрі "Мать и дитя", якщо згадати про нестабільну економічну ситуацію. Адже головне — дати жінці можливість відчути себе мамою. Разом з тим, пацієнти можуть проконсультуватися з провідними лікарями центру на сайті mdclinics.com.ua або за тел.: +38 (044) 251-3-251. Щомісячно клініка проводить "Дні відкритих дверей", щоб всі бажаючі могли наочно переконатися у надсучасних репродуктивних технологіях, які застосовують фахівці центру "Мать и дитя". Насамперед йдеться про відносно нову методику — вітрифікацію, тобто миттєве замороження ембріонів для екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Для запліднення використовується один ембріон, а всі інші у замороженому вигляді зберігаються — на випадок, якщо потрібна буде ще одна процедура. Це, як запевняють медики, дозволяє уникати небажаної вагітності більш ніж однією дитиною. Вітрифікація також дозволяє заморозити ембріони, отримані, коли жінка перебуває в біологічно молодому віці, і якими в подальшому можна скористатися вже у зрілому віці. Адже для жіночого організму мати дитину у 25 чи в 40 років — велика різниця. — Є жінки, які не можуть народжувати у 25, — говорить акушер-гінеколог Віра Воробей-Віховська. — Вони роблять кар'єру, а материнство відкладають. Звісно, вони мають на це право, але ж організм старіє. Тому у 27 чи 28 років можна вітрифікувати яйцеклітини, а через багато років прийти і отримати дитину з генетично молодого матеріалу. Навіть якщо чоловік, готовий на роль батька, з'явився лише зараз. Усі методи, які використовує центр "Мать и дитя", наголошують його представники, сучасні та такі, що дозволяють лікувати безпліддя з високою ефективністю. — Одна наша пацієнтка не могла завагітніти 20 років, перепробувавши усі методи, — говорить Наталія Данкович. — Нині, після лікування у нас, вона на 24-му тижні вагітності, досі не може повірити, дуже хвилюється, але це приємне хвилювання. Нас часто питають, які ж це діти, після екстракорпорального запліднення? Вони абсолютно здорові, генетично схожі на батьків, нічим не відрізняються від інших дітей. Хіба тим, що є дуже бажаними для своїх батьків, тому вони більше піклуються й вкладають у дітей часу, а діти стають більш розвиненими, розумними.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також