Пристрасті біля храму на Здолбунівщині: селяни хочуть до ПЦУ (ФОТО)

12097 0

Ми у соцмережах:

Пристрасті біля храму на Здолбунівщині: селяни хочуть до ПЦУ (ФОТО)

У ці хвилини біля місцевої святині у селі Будераж, що на Здолбунівщині, гаряче.

Біля храму людно, тривають перепал між прихильниками ПЦУ та Московського патріархату. Вгамовує пристрасті кордон з поліції.

За інформацією ресурсу УПЦ, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом, їхній храм намагаються захопити прихильники ПЦУ.

- Атака розпочалась з вдаваної панахиди, на яку звідусіль стали сходитись люди, котрі раніше ніколи не відвідували богослужіння. Представники правоохоронних органів миттєво відреагували на виклик, відтіснили чоловіків з новоутвореної структури від дверей церкви та стали тісним кільцем, перешкоджаючи різати замки, - повідомляє ресурс Московського патріархату "РІВНЕ. Голос Церкви".


Як розповів намісник з Гурбів, архімандрит Православної церкви України Онуфрій, інформація Московського патріархату не відповідає дійсності:
 

- У селі було проведене опитування. Більшість громади села захотіла до української церкви. За Московський патріархат виступила лише родина священика. До того, поки громада виготовляла нові документи, то храм був зачинений. Зараз же документи готові, тому люди прийшли до храму на службу. Однак, знаючи це, Московський патріархат спеціально заварив двері та позвозив священників з усієї округи, які виступили проти людей. Роблять усе силою, бо знають, що у селі проживає невелика кількість людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також