Прокурор Кубрак рік протримався...

1763 0

Ми у соцмережах:

Прокурор Кубрак рік протримався...

Те, що Сергій Кубрак, призначений прокурором Рівненської області, на посаді довго не втримається, було зрозуміло відразу. Упродовж року не вщухали вимоги щодо його звільнення від різних громадських активістів. А нещодавно і новий генпрокурор висловив невдоволення його роботою. Та Сергій Кубрак на пропозицію писати заяву на звільнення за власним бажанням не пристав. Тож до Рівного прислали майже 30 перевіряючих з Генпрокуратури. За кілька днів вони знайшли стільки порушень у роботі Сергія Кубрака, що його відразу ж відсторонили від роботи.

пикет прокуратура гузир

Заступник генпрокурора п. Гузир спілкувався з пікетуючими з Рівненського району, які заявили, що прокуратура не реагує на їхні звернення щодо розбазарювання землі
Щоб повідомити цю новину п. Кубраку, приїхав минулого тижня з Києва заступник генпрокурора Володимир Гузир. - Я знаю Сергія Кубрака близько 20 років, — зізнався п. Гузир. — На посадах у Генпрокуратурі він зарекомендував себе як грамотна людина. Проте на посаді прокурора області виявився неспроможним іти у ногу з часом та виконувати усі вимоги Генпрокуратури. Представники Генпрокуратури на 27 аркушах службової записки детально розписали усі порушення, які виявили у роботі Сергія Кубрака. Серед них, зокрема, те, що прокуратура не реагувала на ситуацію із зростанням заборгованості із зарплати, а в області нарахували близько 50 порушень прав громадян внаслідок того, що їх незаконно притягнули до кримінальної відповідальності. Окрім того, виявилося, що Сергій Кубрак недостатньо приділяв уваги боротьбі з корупцією і неправдиво звітував перед генпрокурором про виконану в області роботу. Також Сергію Кубраку не пробачать те, що досі не притягнуто до відповідальності жодного посадовця, який організовував поїздки на Антимайдан, змушуючи працівників бюджетної сфери брати у них участь. У Генпрокуратурі невдоволені й кадровою політикою Сергія Кубрака. Встановили, що він спершу притягував до дисциплінарної відповідальності, потім скасовував свій наказ, а через місяць людину преміював. Окрім того, Володимир Гузир зазначив, що йому відомо про можливу причетність Сергія Кубрака до "кришування" незаконного видобутку бурштину. — Прокуратура області повернула вилучені у незаконних старателів мотопомпи, — обурювався пан Гузир. — Коли я запитав причину, мені відповіли, що Полісся — болотиста місцевість, і ці мотопомпи місцеві використовують... для дренажування боліт. Виконує обов'язки прокурора Рівненщини заступник Олександр Таргоній. Із претендентами на посаду прокурора області ще не визначились — обіцяють, що добиратимуть кандидата "скрупульозно". Очевидно, замінять і заступників, які працювали з Кубраком. А тим часом у Генпрокуратурі продовжать перевірку діяльності Сергія Кубрака і, як зауважив п. Гузир, можливо, буде відкрито кримінальне провадження щодо його неправомірних дій.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також