Пропонують зробити вхід на «ярмарок» біля «валютного п’ятачка»

2365 0

Ми у соцмережах:

фото: Радіо Трек

Торговці з вулиці Шевченка, що поруч з центральним ринком, вкотре пікетували міську раду з вимогою дозволити їм працювати. Адже інші ринки працюють, а в них — простій. Проте комісія ТЕБ та НС, засідання якої відбулося 3 травня, торгівлю там заборонила до кінця карантину. Та й взагалі, чи збережеться там торгівля, узаконена у формі ярмарку, дозвіл на яку поновлюють щороку?

— Ми вже третій місяць сидимо без роботи, заплативши за оренду торгового місця 1300 гривень за березень і продовжуючи платити за оренду складів, — обурюється торговець Микола Сабадир. — А в нас теж є діти, є квартплата, є працівники, яким треба платити зарплату. Ми готові організувати температурний скринінг на вході біля «валютного п’ятачка», загородити територію і пускати обмежену кількість покупців. Але дозвольте нам працювати. 120 торгових точок порожні!

Торговці додають, що мають усі документи, відповідно до яких їхні торгові місця визначені як ярмарок, платять податки, по 15 тисяч гривень кілька років тому заплатили за виготовлення своїх прилавків.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Одноголосно члени комісії висловились проти відновлення роботи ринку на вулиці Шевченка. Доручив своєму заступнику Віталію Герману залучити усіх можливих активістів, соціолога Романа Микитюка, представників ринку. Зробимо об'єктивне соціологічне дослідження. Впевнений, що рівняни підтримають заборону роботи цього ринку. Якщо ж ні — закриємо рот і погодимося із торгівлею.

Понад 800 місць вільних є на 9 ринках в Рівному! Вартість одного місця в день — 5-7 гривень. Ні, хочуть торгувати з тротуару! Бог з ним, коли карантину немає. Але ж зараз така ситуація, яку ми не зможемо контролювати, якщо дозволимо таку торгівлю. Колись на тій вулиці погодили роботу ярмарку. Держпродспоживслужба, до речі, ні разу не погоджувала його роботу, не ставила підпису на документах. Торгувати там не можна, але пошкодували тоді людей.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також