Простий, дешевий і швидкий: розроблено новий тест на COVID-19

1444 0

Ми у соцмережах:

Простий, дешевий і швидкий: розроблено новий тест на COVID-19

Вчені розробили новий тест на COVID-19, який вимагає до 75% менше витрат, а також економить до двох годин часу медиків.

 Новий метод тестування SalivaDirect передбачає дослідження слини передбачуваного інфікованого, яку всього лиш необхідно доставити в лабораторію в будь-якому стерильному контейнері.

Тест розробили вчені з Єльського університету США, пише Yale Medicine.

Чиновники охорони здоров'я називають розробку нового тесту "переломним моментом", оскільки він дешевший, простіший і швидший.

Дозвіл на екстрене використання SalivaDirect надало Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.

Такий дозвіл дається тільки під час надзвичайних ситуацій в галузі громадської охорони здоров'я. Він заснований на тому, що потенційні вигоди переважують будь-які потенційні ризики.

Вчені розповіли, що для тесту не потрібно використовувати спеціалізовані реагенти, яких іноді не вистачало в лабораторіях.

Щоб виявити вірус, лаборанти покладаються на ферменти, а також на технологію ПЛР, яка наразі використовується в інших тестах на COVID-19.

Тест розроблено таким чином, щоб ферменти та інші хімічні речовини, необхідні для його обробки, коштували всього кілька доларів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також