Просять рівнян погасити борги, бо мораторій на відключення комунальних послуг більше не діє

1232 0

Ми у соцмережах:

Сергій Татаренко та Володимир Пшеюк

Мораторій продовжуватиме діяти лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії.

Ще 29 грудня Кабмін скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомив директор Департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимир Пшеюк. Модерував захід - радник голови ОДА Сергій Татаренко.

- Оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств-надавачів послуг, що дозволяє їм здійснити розрахунки за спожиті енергоносії, виплатити заробітну плату, модернізувати інженерні системи та проводити аварійно-відновлюваних роботи,  - зазначив Володимир Пшеюк.

За електроенергію сукупний борг споживачів області, тобто населення, бюджетних установ й інших споживачів, складає понад  400 млн грн. Заборгованість за природний газ - понад 1 млрд грн, розподіл газу - 92 млн, борг за теплопостачання - трохи більше 360 млн грн і водопостачання та водовідведення - 193 млн грн.

Спікер також повідомив, що ціна на електроенергію для населення до кінця опалювального періоду залишатиметься незмінною.

- У зв’язку із припиненням дії мораторію, прошу мешканців Рівненщини звернути особливу увагу на свої платіжки та погасити наявні заборгованості або звернутися до постачальника послуги й домовитись щодо реструктуризації боргу, - пояснив Володимир Пшеюк. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також