Просять скасувати умовне покарання водію «Тойоти» за дві смерті

2274 0

Ми у соцмережах:

Просять скасувати умовне покарання водію «Тойоти» за дві смерті

Сьогодні в Апеляційному суді Рівненської області слухалася скарга потерпілих та прокуратури на вирок суду від 6 березня, яким уродженця Азербайджану Ейтібара Мірзоєва було засуджено умовно до п’яти років позбавлення волі за вчинення ДТП, в якій загинули 52-річний чоловік та 3-річна дівчинка.

«Драгер» показав перевищення допустимої норми алкоголю у крові Мірзоєва у п’ять разів.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року Ейтібар Мірзоєв поблизу Колоденки, керуючи автомобілем «Toyota Fortuner», скоїв зіткнення з автомобілем «ВАЗ-2101», який їхав попереду у попутному напрямку. У салоні «Тойоти» перебувала студентка з Гани. Під час зіткнення загинули пасажири «ВАЗу» дідусь та його внучка.

Портал ЧаРівне повідомляє, що сьогодні на засідання прийшли потерпілі: Войтович Тетяна (дружина загиблого) та батько дівчинки Вознюк Олександр.  

Судді зачитали розписку від потерпілої про те, що вона отримала від брата Мірзоєва відшкодування у розмірі 20 тисяч доларів США – за матеріальний та моральний збиток – за скоєне ДТП. У розписці зазначається, що  потерпіла ніяких претензій до обвинуваченого не має.

У суді першої інстанції Тетяна Войтович не наполягала на більш суворому покаранні, на відміну від потерпілого Вознюка.

- Чи не пов’язано це з тим, що відшкодування відбулося тільки для Вас, тому що позиція Вознюка різниться? – запитав суддя Олег Полюхович.

- Я не розуміла, чому вони до мене приходили додому. Вісім разів до мене приїздили… Я їх запитала – скільки у вас є? Ми домовилися, що вони дають 20 тисяч і будуть платити мінімальну зарплату. Але вони не сказали, що це проплата, що він не буде сидіти, - каже потерпіла.

- Хай вони забирають ці кошти! – додає вона.

Інший потерпілий отримав як відшкодування старенький автомобіль. Розгляд справи відклали, щоб з’ясувати, з якої причини не з’явились інші потерпілі. Суд зобов’язав Вознюка принести копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. 

Прокурор Євгенія Купрун заявила, що проситиме для Мірзоєва 8 років позбавлення волі.

Наступний розгляд справи відбудеться 15 серпня, о 12-й годині. 
Читайте також Мірзоєв, який спричинив смертельну ДТП, сидітиме у СІЗО 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також