«Пустой» — у лікарняній спецпалаті, а поліцейські — в пошуку спільників

6670 0

Ми у соцмережах:

Віктор Пустинський

Рівнянин Віктор Пустинський, якого підозрюють у підпалі авто, незаконному зберіганні зброї та замаху на життя судді, за рішенням суду до 14 лютого перебуватиме у слідчому ізоляторі, що на Дворецькій у Рівному. З ізолятора тимчасового тримання, що на вул. Пушкіна, його перевели на Дворецьку зранку 21 грудня. Але наступного дня Пустинського вже доправили у спецпалату Рівненської міської лікарні з переломами ноги та руки та іншими травмами. Сам Пустинський пояснив, що нібито впав вночі з другого ярусу спального місця в СІЗО. Що ж насправді відбулося в ізоляторі тієї першої ночі його перебування — можна тільки здогадуватися.

Тим часом поліція шукає його спільників та перевіряє причетність Пустинського і до інших злочинів. Зокрема, все ще актуальними є підозри щодо інциденту, який трапився 16 грудня — поліцейські розслідують, хто міг причепити бойову гранату на дверну ручку підприємства «Авіком-Рівне», яке займається гуртовою торгівлею нафтопродуктами.

Граната, як з’ясу­ва­ли правоохоронці, не могла вибухнути — запал був зношений. Але, кажуть, якби вибухнула — жертви були б. Водночас з’ясувалося, що не все так просто на території колишнього м’ясокомбінату в провулку Робітничому в Рівному, де й розташоване «Авіком-Рівне». До речі, підприємство належить киянам Юрію Козлику та Сергію Діцу, а також рівнянину Ігорю Кочергіну, який працює заодно директором товариства.

За цією адресою працює не тільки «Авіком-Рівне» — тут зареєстровано сорок підприємств, загалом 500 осіб ходять туди на роботу. І почуваються ці люди тут не зовсім безпечно. Поряд — дві нафтобази, з яких щодня вивозять тонни пального. А вхід на цю велику територію, кажуть, — тільки один. Тож у разі пожежі чи вибуху, якщо основний вхід буде заблоковано, рятуватись буде ніяк. Адже запасний вихід закритий кількаметровою огорожею.

Тож ситуація з гранатою на дверях стала показовою. Гранату помітили зранку, перед початком робочого дня. І хоч на час розмінування людей евакуювали, та деякі залишалися всередині. Адже частина підприємств тут працює у три зміни.

— Я був всередині, — розповідає працівник підприємства «ВПК-Україна» Дмитро Волошун. — Люди почали кричати та обурюватись. Боялись, що вибухне і загориться нафтобаза, яка розташована за кілька метрів. Ми не знали, що робити!

Підприємці розповідають, що спірну загорожу вони вимагали демонтувати, скаржились, зокрема, в управління земельних відносин. Сергій Таргоній, начальник управління земельних відносин розповів, що земля під парканом належить місту. Через самовільну забудову цієї землі міська рада подала до суду на фірму «Сола», власником якої є Андрій Бабак. У суді першої інстанції, за словами п. Таргонія, підприємець доводив, що огорожі він не ставив, і виграв суд. Але міська влада подала апеляційну скаргу. Засідання в апеляційному суді призначено на 29 січня.

Втім, начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський розповів, що правоохоронці не пов’язують знайдену гранату з будь-якими конфліктами з фірмами-сусідами:

— На вході на територію підприємства є охорона. Фактично, доступ туди має лише адміністрація. Але розглядаємо різні версії, вивчаємо діяльність підприємства і конкурентів. Будемо також досліджувати причетність затриманого до цього випадку.

Тобто перевірятимуть, чи причетний до гранати на дверях саме Віктор Пустинський. Поки що відомо лише, що почепили гранату на двері підприємства в ту ж саму ніч, коли на вулиці Шопена у Рівному згоріла «Тойота» Андрія Остапчука. У спаленні авто підозрюють Пустинського, втім, він і сам під час суду з обрання запобіжного заходу в цьому зізнався.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також