П’ять будівельних компаній хочуть реконструювати амбулаторії на Рівненщині

1351 0

Ми у соцмережах:

П’ять будівельних компаній хочуть реконструювати амбулаторії на Рівненщині

На Рівненщині відремонтують та реконструюють 33 лікарські амбулаторії у дев’яти районах області за кошти Світового банку. Відремонтувати планують амбулаторії у Рівненському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському, Радивилівському, Млинівському районах, а також у Рівному.

Сьогодні розкрили тендерні пропозиції п’ятьох будівельних компаній (три з Рівненської області – ТОВ «Будівельна виробнича компанія «Форвард Плюс», ПВКФ «Фіалка», ТОВ фірма «Кортакоз», з Івано-Франківська – ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон», та Львівської області – ПП «Валенс груп»).

Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок розповідає:

Загалом проектом передбачено ремонт та реконструкції 89 лікарських амбулаторій Рівненської області. Нараз торги оголошено по третьому етапу. Рівень конкуренції між фірмами, які подають свої пропозиції досить високий, сподіваюся, що це дозволить нам підписати вигідні контракти на виконання ремонтних робіт. Варто зазначити, що усі лоти отримали пропозиції не менше як від трьох будівельних компаній. Зараз ми перейдемо до оцінки пропозицій, враховуватимемо не лише ціни, а й кваліфікації компаній. Бо за правилами проведення торгів Світового банку, обов’язково оцінюється кваліфікаційна складова і відповідність пропозиції очікуванням, які були висловленні в тендерній документації. Тому коли ми все звіримо, то зможемо почати підписувати контракти з будівельними компаніями.

За словами Сергія Рибачка, процедура оцінки тендерних пропозицій триматиме щонайменше півтора місяця, зважаючи на великий обсяг документів, які вони отримали для розгляду. Загалом на реконструкцію амбулаторій виділено близько 13 мільйонів доларів Світового банку. Наразі вже укладено контрактів на реконструкцію амбулаторій на понад п’ять мільйонів доларів.

Зважаючи на те, що проект на Рівненщині реалізовується до кінця 2020 року, то в нас є ще всі шанси виконати усе заплановане, – зазначив пан Рибачок.

За час роботи проекту Світового банку на Рівненщині навчання пройшло більше 1,2 тисяч медиків. У Рівному відкрили серцево-судинний центр, окрім того, відбувся тендер та процедура оцінки пропозицій по створенню такого ж центру в Сарнах. Також районні лікарні вже отримали близько 50% нового обладнання, яке закупили в межах проекту. Решту обладнання також невдовзі доставлять. Ще одним важливим компонентом у реалізації проекту є ІТ-складова. Створюють електронний реєстр усіх пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання. Зараз цю програму вже налаштовують.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також