Кулінари радять перед варінням замочувати нарізану й очищену картоплю в холодній воді на хвилин 20–30, це дозволяє зробити пюре ніжним і повітряним. Чим довше картопля перебуває у воді, тим кращою буде її текстура. Це допомагає позбутися надлишкового крохмалю, який робить пюре липким або занадто в’язким. Перед тим, як варити, воду після замочування замініть на свіжу.
Щоб швидше і рівномірніше картопля зварилася, ріжте на невеликі шматки однакового розміру. Якщо хочете зберегти більше вітамінів, кладіть у вже киплячу воду. Помішувати не варто, досить накрити кришкою й зробити середній вогонь. Додайте часник або цибулю, лаврове листя.
Готову картоплю ретельно розімніть — щоб не було грудочок.





