Радикальна партія Олега Ляшка демонструє впевнене зростання рейтингу — соціологи

1209 0

Ми у соцмережах:

Радикальна партія Олега Ляшка демонструє впевнене зростання рейтингу — соціологи

За результатами опитування Всеукраїнської соціологічної служби «Електоральні настрої населення України», серед тих виборців, які точно прийдуть на вибори, трійка лідерів політичних симпатій виглядає наступним чином: 1. Блок П.Порошенка — 24,1% 2. Радикальна партія О.Ляшка — 14,4% 3. «Народний фронт» — 11,6%

За результатами опитування Всеукраїнської соціологічної служби «Електоральні настрої населення України», серед тих виборців, які точно прийдуть на вибори, трійка лідерів політичних симпатій виглядає наступним чином:

1. Блок П.Порошенка — 24,1% 2. Радикальна партія О.Ляшка — 14,4% 3. «Народний фронт» — 11,6%
Решта місць розподілили між собою: «Батьківщина» — 10,2%, «Самопоміч» — 6,6%, «Сильна Україна» — 6,1%, «Громадянська позиція» — 6,0%, Комуністична партія України — 5,4% ВО Свобода, «Заступ» та Опозиційний блок за даними соціологів не долають п’ятивідсотковий бар’єр. Відповідний звіт було оприлюднено на прес-конференції Всеукраїнської соціологічної служби в прес-центрі інформаційної агенції «Інтерфакс». На думку директора з наукових питань Всеукраїнської соціологічної служби Бориса Сагалакова не варто очікувати змін серед трійки лідерів: «Лідери парламентських перегонів вже не зміняться. Ці результати, які ми сьогодні бачимо, якщо не буде нічного екстраординарного, ми побачимо і у підсумкових протоколах виборів», — заявив Сагалаков. Коментуючи зміни в рейтингах політичних партій, які відбулись протягом останніх двох тижнів, Сагалаков звернув увагу на позитивну динаміку рейтингу Радикальної партії Олега Ляшка і стабілізацію рівня підтримки Народного фронту Яценюка: «Радикали мали запас рейтингу серед тих, хто не визначився. За два тижні до виборів, електорат потроху визначається з тим, за кого голосувати, і тому є певний ріст. Скажімо, Народний фронт вже досяг піка свого рейтингу і навряд чи додасть у відсотках до дня голосування», — підсумував Сагалаков. За результатами дослідження, основними проблемами, що хвилюють населення України є: війна на Сході України — 77,9%, зростання цін — 67,6%, низький рівень зарплат і пенсій — 52,6%. Цікаво, що питання корупції хвилює лише третю частину населення України — 35,8%. Всеукраїнське опитування населення було проведено методом особистого інтерв’ю 4 — 10 жовтня 2014 року в усіх областях України (за виключенням АР Крим, а в Донецькій та Луганській областях тільки в районах, контрольованих українською владою) та місті Києві. Всього за випадковою триступеневою вибіркою із квотним добором на кінцевому етапі з врахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2300 респондентів (можлива похибка не перевищує 2,2%).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також