Рахунок Королюку за землю під ринком виставлять пізніше

1148 0

Ми у соцмережах:

Рахунок Королюку за землю під ринком виставлять пізніше

Близько тисячі орендарів засмутилися, що втратять роботу — щоправда, новину про те, що через кілька років речового ринку на Замковій у Рівному не буде, сприйняли як неминучість.

Королюк

Валентин Королюк
Втім, у базарників ще жевріє надія, що задум звести замість ринку багатоповерхівки провалиться так само, як і реконструкція стадіону «Авангард». Нагадаємо, що радник міського голови та за сумісництвом власник ринку Валентин Королюк заявив про бажання забудувати місце, де зараз базар, багатоповерхівками. І ці наміри поступово втілює. Зокрема, перший етап вже пройдено: міська рада на сесії, що відбулася минулого тижня, дала п. Королюку дозвіл розробити детальний план забудови 2,5 гектара землі, на яких розташований базар. Буде готовий план — побачимо, що там буде. А згодом, десь наприкінці 2019-го, дізнаємось, хто цей план реалізує, бо саме тоді закінчується договір оренди. Чи віддадуть землю по блату в одні руки, чи виручать за неї на торгах для бюджету кругленьку суму — не хоче розповідати навіть керівник міста. Володимир Хомко, міський голова:
— Розроблений детальний план забудови території затверджується на громадських слуханнях. Саме там можна дати будь-яку пропозицію. Але ми будемо діяти залежно від того, як його розробить проектна організація. На мою думку, цього ринку на Замковій не має бути. А щодо землі, то це делікатне питання, яке я зараз не хотів би озвучувати.
Павло Бречко, голова первинної профспілкової організації підприємців та найманих працівників «Речовий ринок»:
— Нас усіх збирав Валентин Королюк та просив, аби ми не хвилювалися. Адже будівництво розпочнеться тільки через три роки. Є ще надія, що той детальний план буде довго проходити експертизу, як це було з реконструкцією стадіону «Авангард». Однак якщо будівництво й розпочнеться, то з того боку, де магазин «Спорт», неподалік стадіону. Там майже ніхто не торгує. Поки виганяти на вулицю нас ніхто не буде, бо люди справно сплачують орендну плату. З цих коштів буде платитися й зарплата для проектантів, які розроблятимуть план забудови.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також