Рашисти обстрілювали Дніпро ракетами з Каспійського моря, долетіли не усі

904 0

Ми у соцмережах:

Рашисти обстрілювали Дніпро ракетами з Каспійського моря, долетіли не усі

Повітряне командування "Схід" повідомляє, що 15 липня близько 21-ї години окупанти завдали ракетних ударів по місту Дніпро. Пуски ракет Х-101 здійснювались з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС із північної частини Каспійського моря.

Чотири ракети були збиті силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування "Схід".

Ракета Х-101 – одна із найтехнологічніших на озброєнні країни-терориста. Її бойова частина важить понад 400 кілограмів вибухівки, а дальність польоту становить – 5500 кілометрів. Швидкість ракети – 720 км/год.

Кілька ракет влучили по промисловому підприємству, за даними місцевої військової адміністрації, загинули три особи, а ще 15 - одержали поранення.

- Звертаємось до містян з нагадуванням, що ворог підступно б'є по наших містах та цивільній інфраструктурі, тож дотримання правил елементарної безпеки під час повітряної тривоги - це інколи єдине, що здатно врятувати ваші життя та життя ваших близьких. Вірте в ППО, проте займайте безпечні місця під час нашої роботи, - радять в  Повітряному командуванні "Схід".

Багатьох українців цікавить питання: чи може взагалі українська протиповітряна оборона щось протиставити таким ракетним атакам рашистів?

Міністр оборони України Олексій Резніков під час інтерв'ю ВВС так відповів на це запитання:

-  Давайте будемо реалістами. Якби наша ППО не працювала, то, повірте мені, жаху і страхіття було б кратно більше. Коли я кажу "кратно більше", я маю на увазі, що 50% ракет, які летять в наші міста, збиваються нашою ППО.

Ізраїльські фахівці, наприклад, скажуть, що вони гарантують захист на 80%. Але не сто. Сьогодні не існує 100% захисту від крилатих та балістичних ракет певного виду, наприклад, від тих же "Калібрів". Ізраїльський "Залізний купол", дуже відома система захисту, теж збиває певний тип ракет, але не крилаті ракети.

Тому говорити про те, що можна закрити небо стовідсотково, я б не брався. Але покращити системи протиповітряної і протиракетної оборони ми зобов'язані, і це вже затверджено: незалежно від того, коли буде парад перемоги України над Росією, все одно нам треба розвивати свою власну протиракетну та протиповітряну систему оборони, як це зробила держава Ізраїль.

Я не хочу порівнювати нас з Ізраїлем чи Південною Кореєю, чи з іншими країнами, які живуть в оточенні недружніх сусідів. Ми матимемо власний, український досвід.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також