Рекорд на Драгоманова зірвався. Через змову?

1787 0

Ми у соцмережах:

Рекорд на Драгоманова зірвався. Через змову?

Нещодавно за напівзруйноване приміщення у дворах на вулиці Драгоманова вторгували рекордну суму — понад 7 мільйонів гривень. Однак виявилось, що будівельна компанія, яка постійно піднімала ціну на торгах, вирішила за нього не платити. Так само зробили й інші учасники. Тому аукціон був оголошений таким, що не відбувся. Тепер Фонду державного майна доведеться оголошувати нові торги. Але приміщення неподалік бункера Коха уже продаватимуть на половину дешевше.

Святослав Клічук, експерт з «Prozorro»:

Точно можна стверджувати, що хтось дуже хоче отримати це приміщення, але не за такою ціною. Бо на аукціоні ціна з понад 161 тисячі стрибнула за 7 мільйонів. Зараз можна лише гадати, чому так відбулося. Варіанти бувають різні. Перший з можливих сценаріїв, що основні гравці, які змагаються за це приміщення, між собою домовилися не заважати один одному. Ніхто не хоче платити великі гроші. Тим більше, що ціна під час перших торгів виявилася економічно необґрунтованою. Друге припущення, яке можна зробити, це те, що під час аукціону в будівельних компаній увімкнувся азарт. Однак згодом люди порахували та зрозуміли, що перегнули палку на торгах, тому й відмовилися. Іншими словами, від цієї відмови виграють усі, бо приміщення продаватимуть за нижчою ціною. Однак справжні мотиви будівельних компаній будуть відомі лише після того, як це приміщення й справді продадуть.

Додамо, що найвищу ціну на перших торгах запропонувала компанія «Буд-центр 2016». Їхня пропозиція склала 7 мільйонів 803 тисячі гривень. Власник цієї будівельної компанії Роман Завалипіч відмовився коментувати свої дії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також