Рекордний стрибок: у столиці значно подорожчала вартість оренди квартир

1123 0

Ми у соцмережах:

Рекордний стрибок: у столиці значно подорожчала вартість оренди квартир

Торік через локдаун, викликаний пандемією COVID-19, спостерігався активний спад вартості орендних ставок на житло. Наразі фахівці відзначають, що у 2021 році ціни на квартири в Києві виросли до рекордного значення. Про це повідомляється в огляді Центру економічної стратегії.

На скільки подорожчала оренда нерухомості?

Уже декілька місяців поспіль оренда нерухомості в Україні демонструє цінове зростання. У липні 2021 року вартість оренди однокімнатної квартири зросла на 6,6% (до 11 843 грн/місяць) в порівнянні з липнем минулого року. Оренда двокімнатних квартир подорожчала на 4% (до 19 971 грн/місяць), трикімнатних — на 6% (до 37 241 грн/місяць).

З початку липня 2020 року ціна оренди квартир у столиці в середньому зросла на 21%. Найбільше подорожчали трикімнатні квартири (на 27%), двокімнатні — на 25%, а однокімнатні — на 11% з початку місяця.

Чому оренда житла дорожчає й чого очікувати восени?

Зростання вартості оренди спостерігається протягом червня та липня 2021 року, що нетипово для літа. Зазвичай ціни на ринку оренди падають з травня й підвищуються в серпні. Саме в цей період відновлюється економічна активність населення після відпусток та починається навчальний рік у студентів. Разом з цим зростають і ціни на квартири. Те, що відбувається зараз, говорить лише про одне: ринок оренди житла виходить зі стагнації та прагне повернутися на «доковідний» рівень.

Аналітики вважають, що зростання цін раніше серпня-вересня може призвести до суттєвого подорожчання оренди житла найближчими місяцями. Зараз попит мають квартири з сучасним ремонтом у новобудовах. Зростання кількості запитів сприяє тому, що власники такої нерухомості отримали можливість збільшувати вартість оренди.

Деякі фахівці сумніваються в тому, що вартість оренди до кінця року кардинально зросте, оскільки орендарі просто не зможуть платити захмарні гроші з огляду на подорожчання комунальних послуг. У будь-якому разі все залежить від епідеміологічної ситуації в країні.

Де найкраще шукати квартиру в оренду?

До вибору житла необхідно підходити ретельно — не важливо, шукаєте ви квартиру на добу, декілька місяців чи пару років. Визначтеся з районом, кількістю кімнат та бюджетом. Почати пошук можна з популярних сайтів. Головне — не стати жертвою шахраїв, які часто «мешкають» на подібних вебресурсах.

Грамотно винайняти хорошу квартиру допоможе агентство нерухомості. Фахівці підберуть відповідні варіанти з урахуванням побажань та потреб орендарів, а також врегулюють усі правові моменти.

Джерело: https://mayak.kiev.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також