Ремонт з другої спроби: в музичну школу у Рівному вкладуть 16 мільйонів

712 0

Ми у соцмережах:

Ремонт з другої спроби: в музичну школу у Рівному вкладуть 16 мільйонів

Сторічна будівля Рівненської музичної школи № 1 знову чекає на тих, хто візьметься за її капітальний ремонт. Аварійний двоповерховий корпус на вул. 16 Липня, в якому діти грали на фортепіано, ніяк не можуть відновити третій рік поспіль. Ще 2020-го місто оголосило тендер, який виграла здолбунівська фірма «Кортакоз». Однак вже за рік, у квітні 2021, роботи у музшколі застопорилися, а ситуація обросла скандалами. Учням довелося шукати тимчасове приміщення для занять музикою, доки будівля так і простоювала порожньою.

Зрештою, у червні цього року договір з «Кортакозом» розірвали — за взаємною згодою сторін. А згодом міське УКБ оголосило новий тендер, який попередньо виграло ТОВ «Прогрес девелопмент компані», зареєстроване у Вараському районі. Наразі переможець ще очікує остаточного рішення — підпишуть з ним угоду чи ні.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови Рівного:

— Чому не змогли зробити капремонт за стільки часу? Бо раніше була та проблема, що на час дії воєнного стану заборонили фінансувати такі видатки і тому місто не могло оплатити роботи підприємцю. Те, що встиг зробити «Кортакоз» ще до початку повномасштабного вторгнення — це, зокрема, деякі внутрішні роботи, демонтаж, перемурування стін, розширення сходової частини… Дах вони накрили уже пізніше, щоб всередину не потрапляли опади і не розвалилося те, що є. Договір розірвали, оголосили новий тендер. За цей час відбулося коригування проєктно-кошторисної документації, очікувана вартість робіт нині складає 16,7 млн гривень.

Ризик для підприємця є, але сподіваємося, що тепер уже ці роботи все ж можна буде без проблем профінансувати з міського бюджету. Зрозуміло, що виконати все заплановане до 1 вересня підрядник не встигне, бо там достатньо великий обсяг робіт і за місяць-другий його точно не зробити. Тому ті учні музичної школи, які раніше навчалися у цьому корпусі, й надалі відвідуватимуть заняття у будівлі на вулиці Відінській.

Згідно з умовами договору, почати роботи мають уже 24 липня, а завершити — до 23 квітня 2024-го. У документі прописано сотні пунктів, від вентиляції до освітлення та встановлення пандусу. При цьому свій унікальний стиль цегляна будівля повинна зберегти. Окрім того, підрядник має також подбати про благоустрій території навколо, щоб око перехожих тішили туї і троянди.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також