Завдяки гарячому маринаду і мінімуму зусиль такі заготовки готуються швидко та без складної пастеризації. Це ідеальне рішення для тих, хто хоче спробувати щось нове серед традиційних зимових запасів.
Рецепт дня
Інгредієнти: огірок – 600 г; цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.;
спеції: кріп, парасольки – 1 шт.; зубки часнику – 2 шт.; перець духмяний, горошок – 3 шт.; лавровий лист – 1 шт.; олія – 1 ст. л.;
для маринаду: вода – 750 мл; цукор – 75 г;
сіль кам’яна – 1 ст. л.; оцет 9% – 75 мл.
Спосіб приготування:
Добре помийте огірки, відріжте кінчики й розріжте навпіл. Почистьте цибулю й наріжте тонкими півкільцями.
Промийте банки з содою, потім стерилізуйте над парою або в духовці при 120°C упродовж 10 хвилин. Прокип’ятіть кришки 5 хвилин.
Викладіть у кожну банку кріп, почищений часник, лавровий лист, шар огірків, далі шар цибулі, знову шар огірків і шар цибулі.
Налийте у каструлю воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння, помішуйте, щоб сіль і цукор повністю розчинились.
Обережно залийте гарячий маринад у банки по вінця. Накрийте стерильними кришками.
Поставте банки у каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння й стерилізуйте 7 хвилин.
Щільно закрутіть банки кришками. Залиште вистигати, не накриваючи.
Zaxid.net





