Рейси маршрутками до Києва є, але пасажирів мало

2110 0

Ми у соцмережах:

Рейси маршрутками до Києва є, але пасажирів мало

Власник ресторанного бізнесу та автомобільних перевезень «Шалена Черепаха» Денис Косюга з перших днів вторгнення організував в одному із своїх закладів у Рівному волонтерський хаб, де годував військових, бійців тероборони, поліцейських та переселенців. А разом зі своїми водіями безкоштовно доправив до польського кордону понад три тисячі матерів з дітьми. Нині він повернувся до звичної роботи, але волонтерство не полишає, бо ж війна — не закінчилася.

Денис КосюгаДенис Косюга, підприємець:

— Нині у рейси до Києва і назад щодня виїжджає по 2–3 машини. Більше пускати недоцільно, бо немає попиту. Також впливають обмеження через комендантську годину. Через подорожчання пального довелося підвищити ціну, тож нині проїзд з Рівного до Києва в один бік коштує 500 гривень. Пальне резервуємо, і в цьому партнери нам йдуть назустріч. Стабільність і надійність дуже важливі, бо якби ще й довелося відстоювати у чергах до АЗС по кілька годин, то з перевезеннями було б ще складніше.

Ресторани наші нині також працюють, але логістика та загальне підвищення цін впливають і на цей бізнес. Наприклад, морепродукти та червона риба подорожчали удвічі, що змушує по-іншому формувати ціни та позиції в меню. Зате у наших клієнтів у «Трьох слонах» добрий попит на пиво «Кров москаля», «Бандерівську ніч», «Путін х…ло» та «Русский корабль…». Це стьоб, це жарт і це заходить «на ура». У ресторані «Пурі» досі готуємо гарячі обіди для патрульних та найбільш «бідових» переселенців.

Допомоги від влади не просимо, справляємося своїми силами. У перші тижні російського вторгнення, коли ситуація у Рівному була непевною, намагалися вивезти з міста якомога більше жінок та дітей. Тоді колоні доводилося проїжджати багато блокпостів, і в цьому нам дуже допомагали патрульні поліцейські, щоб автобуси усюди пропускали без затримки. Також долучилися до благодійництва мої друзі з Польщі, Іспанії, Італії. Усі віримо в перемогу України, інакше й бути не може. Тож я запрошу всіх поліцейських, які нам допомагали, на післявоєнний банкет. Пообіцяв, що обов’язково відсвяткую нашу перемогу, як ведеться в колі добрих друзів — довго, гучно і з хорошими напоями.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також