Річка у Костополі перетворилась на зливну канаву

381 0

Ми у соцмережах:

Річка у Костополі перетворилась на зливну канаву

Депутат Костопільської міськради Олексій Кособуцький пропонує понизити рівень води у річці Замчисько, щоб побачити усі незаконні скиди.

Нечасто, за скаргами деяких мешканців Костопільської громади, екологічна інспекція проводить обстеження місць потрапляння нечистот та відходів у річку Замчисько. При цьому іноді виявляє звалене на берегах сміття та інший безлад. На порушників складають протоколи і навіть штрафують, розповідають, що так робити не можна, що всі й без того знають. Насправді це нічого не дає, крім відмітки у звітність про надану відповідь та яку-небудь виконану роботу.

- Крім незаконних сміттєзвалищ та загороджень на берегах, є проблема скидання стоків у річку як мешканцями, так і промисловими підприємствами. Регулярно, упродовж тривалого часу, - каже депутат Костопільської міської ради Олексій Кособуцький. - Виведеної у річку зливної труби не видно, і що її власнику до роз’яснювальної роботи? Марна трата часу. Моя позиція була і залишається незмінною: необхідно понизити рівень води у річці до рівня русла, вичистити її, заразом виявити усі незаконні зливні труби та їхніх власників. Тоді усе стане видно без роз’яснень. Зробити це можливо, такі заходи на Замчиську колись проводили періодично: працювала техніка, люди виходили на толоку і розчищали русло. На жаль, уже багато років ніхто цим не займається, тож водойма перетворилася на зливну канаву. Тепер природним шляхом, без втручання людей, річка не очиститься.

Мешканці Костополя насправді люблять свою річку. Раніше у різні роки були спроби покращити її стан - люди підписи збирали, виступали з ініціативами. Але до конкретних дій справа не дійшла.  

Костопільщина 21 століття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також