Рік був і складний, і успішний

1486 0

Ми у соцмережах:

Рік був і складний, і успішний

Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук вважає, що цього року область мала як великі проблеми, так і великі перемоги. Найперше, що йому згадується — це шоковий стан у зв’язку з зупинкою «Рівнеазоту». Утім, переконує, кропітка робота навколо того, щоб відновити роботу підприємства, дала результати — хімічний гігант після тривалої зупинки знову запрацював.

Неприємно згадувати «губернатору» про 32% падіння промислового виробницва у порівнянні з минулим роком. Пояснює це знову ж таки ситуацією на «Рівнеазоті» й тим, що Рівненська АЕС виробила менше електроенергії. Мовляв, споживання електроенергії скоротилося по всій Україні. Окрім того, не вдалося провести газифікацію сіл. За словами Віктора Матчука, прем’єр-міністр пообіцяла, що виділить 40 мільйонів гривень на прокладання газопроводів до усіх сіл, де зроблена внутрішня розв’язка. Однак профінансовано було лише 5,6 мільйона. У результаті — збудували 7 підвідних газопроводів, які ще не запущено. Однак є і добрі новини — місцевий бюджет вдалося виконати на сто відсотків.

Селяни порадували Приємно дивується п.Матчук справами у сільському господарстві. Приріст виробництва у цій галузі попри кризу і відсутність належного кредитування становив 0,6%. Перевищило показники минулого року лісове господарство області. Відзначив Віктор Матчук і високий рівень народжуваності на Рівненщині, що перевищує смертність на 14 відсотків.

Матчук «набрехав» на диспансер і школи Цього тижня відбулося відкриття другої черги обласного онкодиспансеру. Добудовується школа в селі Тинне. Щоправда, через затримку фінансування з держбюджету роботи було зупинено. І скоріше за все, першу чергу здадуть в січні — а це 646 учнівських місць. Відкриють цього року школу в Шпанові, збудували дитсадок в Дубровиці, завершують споруджувати лікарську амбулаторію в селі Борове Рокитнівського району. Продовжується будівництво школи в селі Богуші та реконструкція приймального відділення обласної дитячої лікарні в Рівному. Втім, як зізнається голова обласної адміністрації, аби «вибити» державні гроші на деякі об’єкти, довелося навіть вдатися до шантажу та обману. — По кожному об’єкту вишукувалася система агрументів, за якою нам би не можна було відмовити, — розповідає секрети Віктор Матчук. — По онкодиспансеру я використовував те, що наша область повинна дати дозвіл на добудову нових блоків на ХАЕС. Проте я сам швидко забуду, що я там брехав для того, щоб аргументувати, що треба збудувати об’єкт. Дуже швидко забудеться хто приїжджав, хто відкривав. Мене не буде, її не буде, а онкодиспансер буде. Якби ви чули, що я говорив про те, що школу в Тинному треба будувати... Але школа в тому селі буде, і в Шпанові буде. І це мене виправдовує — я не для себе просив.

Інвестиції Цьоріч було запущено нові лінії на «Волинь-Шифер», на фабриці нетканих матеріалів. Триває реконструкція на «Волинь-Цементі», і якщо наступного року вона завершиться, то підприємство буде випускати не тільки найкращий цемент в Україні, а й найбільші його обсяги. Також запущено першу чергу «Тібро», що займається шкарпетко-панчішним виробництвом. «Фапомед» запуститься в січні, а в лютому отримає вже перші замовлення. У Бугрині завершується будівництво фабрики на 600 робочих місць з виробництва заморожених харчових продуктів.

Дороги Незважаючи на масштабну реконструкцію міжнародних доріг, що пролягають через область, на асфальтове покриття місцевого значення грошей не вистачило. Цьогоріч виділили лише 62 мільйони гривень, що катастрофічно мало, адже усього таких доріг понад п’ять тисяч кілометрів. Тим часом на ремонт комунальних доріг, якими опікується обласна влада, витратили 20 мільйонів гривень, як і було заплановано.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також