«Рівне фактично вже на 100% готове до опалювального сезону», - Олександр Третяк

1680 0

Ми у соцмережах:

«Рівне фактично вже на 100% готове до опалювального сезону», - Олександр Третяк

Сьогодні у Рівному зібралися майже 200 голів ОСББ та представники управлінських компаній - разом з місцевими комунальниками, надзвичайниками та експертами радяться, як підготуватися до зими. Опалювальний сезон має стартувати 15 жовтня, але все залежатиме від того, коли почнуться холода. "Зриву опалювального сезону в якомусь будинку чи в цілому мікрорайоні наразі не повинно бути. Газ є, котельні готові, завершується ремонт та реконструкція проблемних електромереж. Максимально готуємося до різних форс-мажорних, критичних ситуацій", - розповів міський голова Олександр Третяк.

Він також запевнив рівнян, що квитанції за тепло цього сезону не "потяжчають" і що підвищення тарифу населення не відчує. Але з посипанням доріг взимку все може бути непросто:

 - Для порівняння: якщо у нас минулими роками майже 3 мільйони гривень йшло на придбання технічної солі для посипання вуличної мережі в зимовий період, то цьогоріч за нинішніми цінами - це потрібно майже 20 мільйонів гривень! Ми розуміємо, що зараз кожна копійка на рахунку і будемо економити на інших речах. Певну кількість солі ми зможемо придбати. Та навіть якби в нас були гроші, в необхідній кількості солі такої немає, адже основний постачальник  - Артемсіль, розбитий і не працює. Тому сіль в дефіциті. Але сподіваємося, що буде заготовлено достатню кількість піску, будемо іншими методами та засобами очищувати вуличну мережу. І сподіваємося, що сніг буде не такий, як у 2020-ому, коли засипало все місто дуже сильно. Разом з тим закликаю мешканців: біля своїх будинків, на території поруч, навіть на тротуарах - якщо є можливість, то допомагайте.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також