Рівне купує ще 85 дронів для військових (ВІДЕО)

491 0

Ми у соцмережах:

Рівне купує ще 85 дронів для військових (ВІДЕО)

Напередодні оголошено новий тендер на закупівлю дронів Mavic 3 Thermal за кошти міського бюджету. Попередня сума закупівлі становить 20 мільйонів гривень. За ці кошти планують придбати 85 потужних та сучасних дронів, які вже незабаром будуть передані військовим підрозділам на лінії фронту та допоможуть боронити країну від ворога

- Як і обіцяли, в новому 2024 році ми продовжуємо підтримувати наших військових. Головна мета зараз – перемога. Тому робимо все можливе, щоб захисники відчували максимальну підтримку нашої громади. Ми вже передали перші 80 дронів, які успішно виконують бойові завдання на передовій. Зараз уже завершується процедура закупівлі ще 56 дронів, оголошеної наприкінці грудня. І ось, новий тендер вартістю 20 мільйонів гривень на придбання ще 85 сучасних, обладнаних системою нічного бачення дронів DJI Mavic 3 Thermal. Тобто, ми чітко виконуємо обіцяне і вже з перших днів січня починаємо реалізовувати програму, за якою з міського бюджету буде виділено безпрецедентну суму у 500 мільйонів гривень на придбання дронів різної модифікації для Збройних сил України, - запевнив виконуючий обов’язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Загалом, Рівне вже провело два тендери на придбання Квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них. Перша закупівля – 80 дронів, друга – 56 дронів, вартістю 11,6 мільйонів гривень. Третій аукціон заплановано на 22 січня.

Дрони Mavic 3 Thermal з першої партії придбаної коштом громади вже отримали розвідувальні підрозділи, підрозділи корпусу резерву, рівненська 104-а бригада тероборони, підрозділи Сил спеціальних операцій, 15-й мобільний прикордонний загін "Сталевий кордон", 4-а окрема танкова бригада, 3-а окрема штурмова бригада, підрозділи Національної гвардії України, 1-а окрема бригада спеціального призначення ім. Івана Богуна та 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, 10-та окрема гірсько-штурмова бригада, 79-а окрема десантно-штурмова бригада, спецпідрозділ Служби безпеки України, підрозділи МВС, які виконують завдання на лінії фронту, морпіхи героїчної 36-ї окремої бригади, військовослужбовці підрозділу «Карпатська Січ». Військові кажуть, що придбані громадою дрони не лише мають якісну оптику, а й обладнані тепловізором, який дозволяє ідентифікувати цілі, навіть у темряві.



Розвідувальники військової частини А7406, бійці якої ведуть боротьбу з окупантами на Донецько-Запорізькому напрямку висловлюють щиру подяку Рівненській громаді за таку підтримку, яка дозволяє берегти життя військовим та знищувати ворога.

- Для нас, розвідників, дуже важливо, що ці дрони обладнані тепловізором, що дозволяє виявляти ворога навіть у темну пору доби. А також зберегти життя військових, які стоять на захисті країни тут, на передовій, - зазначають бійці. – Батареї, які нам передали в комплекті дозволять цим «пташкам» нищити ворога та вигнати нечисть з української землі.

Нагадаємо, що у Рівному прийнято масштабну програму з придбання дронів для ЗСУ на безпрецедентну суму в 500 мільйонів гривень. Відповідно до неї, Рівне зможе впродовж 2024 - 2025 років загалом придбати щонайменше 2000 - 2500 сучасних дронів DJI Mavic 3 Enterprise, Autel EVO II Dual Rugged Bundle V2, DJI Matrice 300 RTK, а також обладнані приладами нічного бачення дрони DJI Mavic 3 Thermal.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також