Рівне передбачило 500 мільйонів гривень на придбання дронів для ЗСУ

1515 0

Ми у соцмережах:

Рівне передбачило 500 мільйонів гривень на придбання дронів для ЗСУ

Відповідну програму за пропозицією в.о. міського голови Рівного Віктора Шакирзяна сьогодні підтримали депутати Рівненської міської ради. Відповідно до програми, Рівне зможе впродовж 2024 - 2025 років загалом придбати щонайменше 2000 - 2500 сучасних дронів DJI Mavic 3 Enterprise, Autel EVO II Dual Rugged Bundle V2, DJI Matrice 300 RTK, а також обладнані приладами нічного бачення дрони DJI Mavic 3 Thermal.

 

Це надзвичайно важливе рішення, яке відкриває для нас можливість проводити закупівлю необхідних для наших Збройних Сил дронів, купувати і передавати, передавати, передавати. Спілкуючись з нашими військовими, ми бачимо, що це чи не найбільша потреба, яку мають військові на фронті. Дрони виходять з ладу, потрапляють під обстріли дій ворожих станцій РЕБ. Тобто, купувати дрони надзвичайно важливо на постійній основі. Ми придбали у грудні цього року першу партію у 80 одиниць, вже почали передавати і відразу отримали в рази більше запитів від різних військових частин з проханням придбати дрони також і для них. Ця програма дозволить нам постійно купувати досить крупні партії і забезпечувати потреби наших воїнів в дронах постійно”, -говорить секоетар ради.

Для того, аби вже в січні розпочати закупівлі дронів на вище зазначену програму депутати за пропозицією Віктора Шакирзяна уже виділили перші 50 мільйонів гривень. За іншими міськими програмами на потреби оборони з міського бюджету додатково спрямували ще 42,8 мільйони гривень.

Нагадаємо, 20 грудня в сесійній залі Рівнеради презентували першу частину партії придбаних 80-ти дронів, які вже почали передавати військовим частинам ЗСУ. Крім того, місто має оголосити торги іще на 56 комплектів дронів Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також