Рівне продовжує впроваджувати масштабні заходи з енергоефективності у співпраці з НЕФКО

395 0

Ми у соцмережах:

Рівне продовжує впроваджувати масштабні заходи з енергоефективності у співпраці з НЕФКО

Рівне незабаром розпочне практичну реалізацію спільного з Північною екологічною фінансовою корпорацією NEFCO проєкту «Енергоефективність в громадських будівлях та модернізації вуличного освітлення міста Рівне». Це дозволить у майбутньому значно заощаджувати кошти міського бюджету, зокрема, що стосується оплати за енергоносії в комунальних закладах та освітніх установах міста.

Початок тендерних процедур заплановано на другий квартал 2024 року. За грантові кошти планується здійснити утеплення закладів дошкільної освіти, оновлення вуличного освітлення на магістральних та другорядних вулицях Рівного. У планах проводити термоізоляцію фасадів будівель, заміну вікон, заміну вхідних дверей, термоізоляцію дахів. Окрім цього, заплановано встановлення сонячних фотоелектричних станцій на дахах будівель закладів охорони здоров'я, які потребують безперебійного електроживлення.

- Ми раді співпраці з нашим давнім партнером – корпорацією НЕФКО. Ми вдячні за можливість впроваджувати енергоощадні заходи за рахунок грантових коштів. У нинішній непростий для країни час, громаді складно самотужки фінансувати подібні заходи. Для нас важливо, що після реалізації заходів проєкту споживання теплової енергії зменшиться на понад 40%, а електроенергії – на третину. Це сприятиме значній економії бюджетних коштів, відповідно, ми зможемо спрямувати їх на більш нагальні потреби, серед яких нині найбільш пріоритетне - підтримка ЗСУ – зауважує секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. 
 
Нагадаємо, що НЕФКО — фінансова корпорація, створена в 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Рівне співпрацювало із нею і раніше, зокрема, у питанні утеплення та запровадження енергоощадності шкіл, дошкільних освітніх закладів. Навіть у період війни співпраця із корпорацією триває.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також