Рівне – це ти: рецепти розвитку міста від відомих рівнян

1258 0

Ми у соцмережах:

Рівне – це ти: рецепти розвитку міста від відомих рівнян

Рівне відзначає 737-му річницю від дня заснування. Щоправда, цьогорічне святкування через пандемію коронавірусу та запроваджений у зв’язку з цим карантин відбувається без масових заходів, гулянь та концертів. Тим не менше день народження рідного міста рівняни зустрічають у гарному настрої. А ще діляться своїми думками про те, чим їм подобається Рівне та за що вони його люблять.

Місто, де жити - комфортно


Голова ради голів ОСББ Рівного Галина Похильчук любить місто за те, що його мешканці не бояться брати на себе відповідальність та самостійно господарювати у будинках:
- Мені подобається, що рівняни багато роблять для того, аби покращити благоустрій своїх будинків, дворів, прибудинкових територій, а відповідно й свій рівень життя. Маю на увазі, наприклад, будинок по вулиці Галицького,4, де я є головою ОСББ. Наша «панелька» була дуже «облізлою». Але за деякий час вдалося утеплити будинок, оновити та полагодити усі мережі. Завдяки підтримці співвласників ОСББ значно поліпшилися умови життя майже для чотирьохсот рівнян. Після усіх змін одна із мешканок будинку, жартуючи, сказала мені, що тепер живе у новобудові. Якщо не боятися та брати на себе відповідальність, то такими маленькими кроками можна покращити життя людей усього обласного центру. Адже у нас старі будинки, яким по 40-50 років, і їх потрібно рятувати. Якщо не вкладати у них кошти, то з часом вони самі зруйнуються. Оскільки я в цьому вже маю чималий досвід, мені хочеться використовувати його, щоб і надалі дарувати рівнянам комфорт та якісь життя.

Для рівнян спорт став трендом


Рівненський бізнесмен Олексій Яницький впевнений, що у мешканців нашого міста є ще нереалізований потенціал до занять спортом. Саме цим пояснюється постійне збільшення спортивних секцій та фітнес-залів:
- Я народився, виріс та отримав першу вищу освіту в Рівному. Для мене воно рідне. Тому хочеться, щоб воно розвивалося, а місцевим жителям жилося краще. Упродовж останніх років помічаю, що рівняни активніше цікавляться спортом та здоровим способом життя загалом. Зараз це тренд, який, чесно кажучи, тішить. Тому ми об’єдналися з однодумцями, щоб створити у місті хороший спортивний простір. Для себе я називаю його місцем сили рівнян. Йдеться про спортивний хаб «Праджат». Наразі у нас діє 24 спортивні секції, в яких займаються як діти, так і дорослі. На моє переконання, цей простір є нашою інвестицією у здоров’я мешканців Рівного.

Кожен робить свій внесок у розбудову міста

Експерту з будівництва Миролаву Чернію Рівне подобається за те, що його інфраструктура постійно змінюється на краще:

– Рівне – моє рідне місто, де живуть друзі, рідні, близькі люди. Мені подобається Рівне своєю компактністю та зручністю. А ще воно гарне, і тому наша компанія, коли будує, робить усе для того, щоб місто залишалось таким і надалі, ставало тільки кращим, а нові будинки були б його окрасою. Колись забудовники над цим не замислювалися, а зводили звичайні споруди. Нині ж ми вивчаємо та використовуємо на практиці досвід європейської урбаністики та архітектури. Адже будинок із гарно розфарбованим фасадом, різною формою даху може покращити вигляд території, на якій він розташований. Мені приємно, що жити у таких сучасних новобудовах має можливість все більше рівнян.

Сімейне місто

 

Успішний бізнесмен Юрій Романенко розповідає, що любить Рівне за спокійний темп життя:
- Рівне – сімейне місто. Тут дні минають розмірено, а сам темп життя не такий скажений, як у Києві. Я не раз помічав, що, наприклад, кияни надто обтяжені своїми проблемами, а ще більш відокремлені один від одного. Кожен - сам собою. У Рівному ж все навпаки. Це місто, в якому хочеться жити. Воно комфортне, а його мешканці – відкриті, щирі та готові допомогти. Взагалі ж місто – це, перш за все, люди. Це вони створюють загальну атмосферу і обличчя міста, задають ритм його життя.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також