Рівненщина третя за кількістю хворих на COVID-19

3093 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина третя за кількістю хворих на COVID-19

Станом на неділю, 31 травня, Рівненщина посідає невтішне третє місце за кількістю захворюваності на коронавірус після Чернівецької області та міста Києва.

Саме тому наступний етап послаблення карантинних заходів, які Кабмін запланував на 1 червня, на Рівненщині відтермінують. Це рішення прийматиме місцева влада.

Щоб перейти до наступного етапу послаблення карантину, на Рівненщині має бути зафіксовано зменшення випадків захворювання. Впродовж останніх 7 днів на території області має бути не більше 138 інфікувань, або щодоби до 20 нових захворювань.

Ситуація в області не відповідає двом з трьох критеріїв МОЗ України для переходу на наступний етап пославбення. Єдиний показник відповідності це заповненість лікарень у медзакладах.

Стан заповненості ліжок у п’яти лікарнях першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим захворюванням на COVID-19:

 

За даними цілодобового оперативного штабу при Рівненській ОДА, 80 уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати навколишніх. Саме тому понад 50-60%  випадків захворювання легкого або середнього ступеня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також