Рівненська облрада роздасть лісівникам та депутатам майже 40 тисяч гектарів мисливських угідь

2345 0

Ми у соцмережах:

Депутат облради та мисливець Василь Кльоп

На сайті Рівненської облради на наступну сесію, засідання якої відбудеться 7 грудня, зареєстровано одразу шість проектів рішень про надання у користування мисливських угідь на Рівненщині.

Відповідно до проектів, обласні депутати нададуть у безоплатне користування приватним господарствам 39,7 тис. га. Частина з цих господарств, до слова, у співвласності лісівників та депутатів, зокрема і депутата облради.

Управління лісового та мисливського господарства, яке подає до облради клопотання про надання угідь у користування приватним структурам, нагадаємо, уже віддавна наполягає, що утримувати мисливські угіддя держлісгоспам невигідно.  Тому, мовляв, їх краще передати у приватні руки.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович

Три проекти рішень на сайті облради стосуються надання мисливських угідь додатково до площ, які вже було виділено раніше. Так, 7,3 тис. га додатково отримає ТзОВ «Мисливське господарство «Діброва»  на території Сарненського району.

Громадська організація «Мисливське господарство «Лісовик-Гранд»  додатково одержить 135 га  на території Острожецького лісництва Млинівського району.

А ТзОВ «Мисливське господарство «Сарненське»  - 1,3 тис. га на території Сарненського району.

Ще трьом структурам обласна рада надасть мисливські угіддя у користування на 25 років вперше. Громадська організація «Товариство мисливців та рибалок «Нагірне»  одержить 4,8 тис. га у Дубровицькому районі.

Громадська організація  «Мисливське господарство «Полісся» -- 18,3 тис. га, також на території Дубровицького району.

Ще 7,9 тис. га у Сарненському та Березнівському районах облрада планує надати у користування фермерському господарству «Урсус 2».

Ми проаналізували, хто стоїть за згаданими товариствами та громадськими організаціями.

Мисливське господарство «Діброва» було засноване у 2009 році і належить рівненському підприємцю Василю Куряті та його синові – теж Василю.

«Лісовик-Гранд» було створено торік. Серед співвласників – вісім осіб: два Сергії Мельничуки (один з них — бізнесмен з Луцька, інший — начальник відділу лісового господарства Лугинського держлісгоспу на Житомирщині); головний лікар «чорнобильської лікарні» Сергій Шевчук, головний лісничий Млинівського лісгоспу Олександр Целюх, інженер лісового господарства Млинівського лісгоспу Олександр Рослюк, головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук, лісничий Острожецького лісництва Віктор Перескоцький та керівник дубенської громадської організації «Українська народна самооборона» Володимир Куб'юк.

МГ «Сарненське» - у власності трьох осіб: депутата Сарненської райради від «Батьківщини» Миколи Клеваки, мешканця Сарн Руслана Опальки та жителя Кричильська Віталія Банацького.

Голова фракції Батьківщина в облраді Микола Кучерук

«Нагірне» було створене у Дубровиці цього року мешканцями району Іваном Жуком та Жорою Саркисяном, а також мешканцем Вінниччини Володимиром Ковальським.

Громадська організація «Мисливське господарство «Полісся» з'явилася у жовтні цього року. Серед співзасновників – провідний мисливствознавець Дубровицького лісгоспу Тимофій Довжик, інженер лісозаготівель Висоцького лісгоспу Станіслав Ожилевський, начальник нижнього складу Дубровицького лісгоспу Василь Шпаковський, мешканець села Велюня Микола Охмака та мешканець Канова Віктор Лузан.

А фермерське господарство «Урсус 2» належить депутатові облради від «Конкретних справ» та костопільському бізнесменові Василю Кльопу, який є затятим мисливцем.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також