Рівненські депутати дали поради Порошенку, Яценюку та Гройсману

1042 0

Ми у соцмережах:

Рівненські депутати дали поради Порошенку, Яценюку та Гройсману

На останньому засіданні Рівненської обласної ради 50 депутатів підтримали звернення до президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і голови Верховної Ради Володимира Гройсмана щодо зменшення тарифів на природний газ, звільнення генпрокурора та голови СБУ і припинення переслідувань політичних опонентів. Звернення ініціювала фракція Радикальної партії Олега Ляшка та нардеп-радикал Андрій Лозовий.

Облрада_01 У зверненні йдеться: "Наша держава переживає найважчий час за всю свою новітню історію. Ми маємо лютого зовнішнього ворога, в боротьбі з яким вже тисячі героїв віддали своє життя за Україну, зокрема, і шляхетні сини нашого краю, а українська економіка отримала нищівний удар. Світова історія вчить нас, що війна, попри біль її втрат, не є перешкодою для економічного розвитку, а навпаки, стимулює оптимізацію витрат, зростання промисловості та збільшення кількості робочих місць. Отже, цілком очевидно, що причиною економічною занепаду є, перш за все, внутрішній ворог, який знищує країну зсередини — вплив олігархії, тотальна корупція у всіх сферах, відверто провальна робота профільних міністерств та уряду в цілому, вибірковість правосуддя, відсутність раціональності у роботі парламенту, який не приймає потрібних для українського народу законопроектів, незважаючи на наявність відповідних законодавчих ініціатив, котрі навіщось блокуються спікером Верховної Ради, що свідомо чи несвідомо відкладає їх у довгий ящик. Ми, новообрані депутати Рівненської обласної ради, багато спілкуємось з жителями міст, селищ і сіл рідного краю. І звідусіль чуємо від людей, що далі так жити не можна. Адже люди сьогодні не уявляють, як їм вижити з такими мізерними зарплатами і пенсіями, коли так безжально ростуть ціни на все життєво необхідне. Окрім того, безробіття в Україні досягло свого піку за 24 роки. Тому чітко усвідомлюючи свою відповідальність перед людьми, звертаємось до вас і наполегливо просимо прийняти невідкладно наступні ініціативи. 1. Збільшити соціально захищену норму споживання природного газу з 200 м3/міс. до 350-400 м3/міс. під час опалювального сезону. 2. Зменшити тарифи на природний газ для населення, що можливо наступним шляхом:

— ліквідувати моно­по­ліс­та-посередника НАК "Нафтогаз України", який є штучно створеною корупційною надбудовою на ринку природного газу (проект постанови Верховної Ради №3306); — спрямувати дешевший газ українського видобутку виключно на потреби населення України; — усунути неконституційну Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від регулювання цін на природний газ і запровадити прозоре для суспільства ціноутворення (проект закону №3386); — прийняти Державну програму збільшення видобутку природного газу в Україні та Державну програму масштабної енергомодернізації.
3. Звільнити усіх суддів та прокурорів. Обидві вертикалі настільки корумповані, наскрізь просякнуті вибірковістю слідств та правосуддя, що абсолютно втратили довіру громадян України. І це справедливо, оскільки добитися правди в судах і прокуратурі для людей без відповідних зв'язків — за межею неможливого. На їх місце мають прийти випускники юридичних факультетів вищих навчальних закладів і зайняти посади відповідно до прозорих конкурсів. 4. Відправити у відставку генерального прокурора Віктора Шокіна та голову Служби безпеки України Василя Грицака, які своєю діяльністю лише скомпрометували силові структури і остаточно вбили у суспільства довіру до них. 5. Припинити переслідування Ігоря Мосійчука, Юрія Сиротюка, Геннадія Корбана, Богдана Тицького та інших патріотів, що гідно проявили себе під час Революції гідності і російсько-української війни на Донбасі, а нині через критику дій чинної влади зазнають тиску і переслідувань. Свобода слова і свобода політичної позиції — першооснови демократії. І без цього у нас не буде вільної держави. Невиконання цих вимог буде ще більше посилювати і без того глибоку економічну і політичну кризу, яка нині просто знищує нашу державу і може довести її до руїни. Адже люди доведені до відчаю. І ми просимо почути вас вимоги людей і виконати їх. Слава Україні!".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також