Рівненські волонтери стали справжньою опорою для ЗСУ

1928 0

Ми у соцмережах:

Рівненські волонтери стали справжньою опорою для ЗСУ

З початку повномасштабного вторгнення окупантів з Рівного на фронт і прифронтові регіони було відправлено десятки тон гуманітарних вантажів з військовим спорядженням, медикаментами, теплим одягом, продуктами харчування, засобами захисту та зв’язку, квадрокоптерами й іншими вкрай необхідними речами.

Це стало неймовірною підтримкою для Збройних сил України, зізнається військовослужбовець однієї з бойових бригад з позивним «Тихий». Але найважливіше, чим допомагають рівненські волонтери - це автотранспорт:

Якщо спочатку було потрібно фактично майже все, то зараз ситуація краща. Єдине, чого завжди не вистачає нашим підрозділам - це надійного автотранспорту. Кожен підрозділ у зоні виконання бойових завдань потребує в своєму розпорядженні автотранспорт підвищеної прохідності, адже потрібно вести розвідку, доставляти особовий склад, продукти, спорядження, боєприпаси, зрештою, евакуювати легкопоранених до пунктів надання медичної допомоги. Автотранспорт в умовах сучасної війни запорука того, що підрозділ зможе успішно виконати поставлені перед ним бойові задачі. Тому ми сердешно дякуємо волонтерам, які допомагають нам з автотранспортом”.

Пошук потрібного військовим транспорту справа непроста, каже очільник волонтерського центру «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. За той час, що минув від початку війни, волонтери практично вичерпали наявний в Україні і найближчому зарубіжжі запас пікапів і позашляховиків, що найбільш відповідають потребам військових. Зараз потрібні ЗСУ автомобілі доводиться шукати і переганяти з більш віддалених країн. Але запевняє, що ця робота з початку вторгнення не припинялась ні на хвилину і зупинятись рівненські волонтери не збираються і в майбутньому.

Зараз, для того, аби знайти придатне для виконання військових завдань авто, ми залучаємо всі наші зв’язки і в Україні, і закордоном. Всіх наших партнерів, друзів, знайомих залучаємо. Всі шукають, домовляються купують, переправляють сюди в Україну з Італії, з Іспанії зі скандинавських країн. Потім тут уже на базі наших підприємств ми їх обслуговуємо, де потрібно підремонтовуємо, аби все було справно і лише тоді передаємо військовим. Мені важко порахувати, скільки авто пройшло через наші руки. Дуже приємно, що всі долучаються до цієї роботи: і волонтери, і підприємці, і прості городяни. Я всім цим людям хочу і від свого імені подякувати, адже працюємо на спільний результат, на спільну перемогу. Приємно, що тільки під час новорічно-різдвяних свят ми відправили для ЗСУ два позашляховики. Один з них - для бійців у Бахмут, інший - для саперів, що також дислокуються неподалік, теж на Донецькому напрямку”, - зауважує Віктор Шакирзян.

За словами очільника ГО «Рівне Разом», найближчим часом на фронт буде відправлено ще одне авто, яке спеціально обладнають для евакуації поранених.

Зараз рівненські майстри ще працюють над тим, аби якісно переобладнати автомобіль і підготувати його до роботи в умовах передової.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також