Рівненських вчителів навчили фактчекінгу

1383 0

Ми у соцмережах:

Рівненських вчителів навчили фактчекінгу

Одноденний тренінг з медіаграмотності провели у Рівному для вчителів шкіл. Зокрема, навчили їх використовувати інструменти фактчекінгу (перевірки інформації) для визначення рівня відповідальності політиків районного рівня, моніторингу їхніх передвиборчих обіцянок і т.п.

Медіаграмотність є продуктом медіаосвіти, - відзначив тренер проекту Сергій Штурхецький. – І дуже добре, що, хоча із запізненням, але в українські школи приходить така дисципліна як медіаграмотність. Вміти ставити запитання, перевіряти отриману інформацію, розпізнавати маніпуляції й пропаганду – це практичні вміння, які не виникають в людини самі по собі: їх потрібно формувати. Найкращими провайдерами цих знань можуть стати для школярів вчителі суспільних дисциплін. Тому наш тренінг включає такі блоки, як «Інформування і пропаганда», «Фейки і фактчекінг», «Соціальні мережі» та «Медіагігієна».

Тренінг провели у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти у рамках проекту «Поширення інструментів медіаграмотності серед мешканців Рівненської та Волинської областей», що впроваджується ГО «Волинський ресурсний центр» за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

Проектом, зокрема, передбачено проведення ряду тренінгів для вчителів та студентів педагогічних та журналістських факультетів. Також в двох областях буде підготовлено тренерів з медіаграмотності. 

Окрім того, знання про протидію маніпуляціям та пропаганді будуть поширювати через групу «Лабораторія медіаграмотності» в Facebook.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також