Рівненським молодятам на замітку: чи можна одружуватися у високосний рік?

1722 0

Ми у соцмережах:

 Рівненським молодятам на замітку: чи можна одружуватися у високосний рік?

Серед рівненських молодят раз по раз можна почути твердження, що 2020 рік нещасливий, бо високосний. Тому у цей рік не варто брати шлюб.

 Однак Православна церква України розвінчує цей міф:

- Ніяких заборон на вінчання у наступному році через його «високосність» немає!

Так, 2020 рік через певні закони фізики і астрономії буде мати на один календарний день більше, аніж три попередні роки, і тому його називають високосним. Проте, до Таїнства шлюбу, до церковних канонів і віри загалом ця календарна особливість не має жодного стосунку. Відтак, наділяти високосний рік якимись «містичними, чарівними» властивостями – це марновірство, і ті, хто вважає такий рік «невдалим» для будь-яких справ і починань, у тому числі, для укладання шлюбу, – дуже помиляються.

Господь, Який створив світ, час і все, що живе й існує в ньому, сподобляє нас пережити ще один рік, ще один відрізок нашого життя. Кожна хвилина і кожен день благословенний Богом, і наповнювати його позитивом чи негативом можемо тільки ми.

Згадаємо слова святителя Іоана Золотоустого: «Диявол, намагаючись відхилити нас від подвигів чесноти і подавивши душевну ревність, навчив людей щастя і нещастя приписувати дням». Тож, все залежить від нас: день або рік буває поганим чи хорошим не за своєю природою, а через нашу щирість чи байдужість, добро чи зло, вчинені нами, бо сам собою день від дня нічим не відрізняється. Тож, якщо ми робимо добро, то й рік для нас буде добрим і корисним, якщо ж зло – то поганим. Пам’ятаймо про це і налаштовуймо себе на добро, звершуючи справи милосердя щодня і таким чином роблячи черговий рік нашого життя щасливим.

Отож, жодних заборон на вінчання у 2020-му церквою не накладається, і вінчання звершуватимуться у звичайному порядку, за винятком періоду постів та днів, коли вінчання не звершуються.

Сімейне щастя не залежить від нумерації року, назви місяця чи дати укладання шлюбу. Воно залежить від любові, віри, поваги і терпіння подружжя. Тож, одружуйтеся на здоров’я і не відкладайте свого щастя через забобони.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також