Рівненський лікар каже, що сховатися від коронавірусу не вдасться

6131 0

Ми у соцмережах:

Рівненський лікар каже, що сховатися від коронавірусу не вдасться

Відомий рівненський лікар Павло Сільковський розповів, що ховатися від Covid-19 у закритому приміщенні немає потреби.

На своїй сторінці у Facebook він пригадав початок карантину в березні 2020 і паніку, через яку люди не виходили на вулиці.

- Ще тоді публічно і непублічно я радив людям менше сидіти дома, менше дивитися жахи, більше гуляти, тішитися весняним сонцем і дихати свіжим повітрям. Бо закрите приміщення для інфекційних хвороб завжди гірше, ніж свіже повітря. За це потрапляв на шквал критики. Як і тоді, коли перед Пасхою радив не закривати людей дома, а дати можливість слухати службу Божу, нехай і на подвір‘ях храмів. Скільки тоді довелося почути всього на свою адресу.

Він зазначив, що тоді зі своєю родиною не сидів вдома, а гуляв на свіжому повітрі, подорожував Україною:

- Ми прожили насичений 2020 рік, багато часу провели з сім‘єю. У нас залишилися прекрасні спогади. Багато людей ховалися весну і літо, а потім все одно захворіли. Хтось зумів заховатися ще й на зиму, але захворів тепер. Когось вберегли від ковіду на Пасху, але вони захворіли на Покрову. А хтось - після нового року. Хтось пережив це і пішов далі. А для когось хвороба стала фатальною. Чи могла вона стати фатальною для мене? Звісно. Але я вибрав жити повноцінним життям замість прожити потенційний залишок життя в страху.

Лікар пояснює - сидіти вдома немає потреби, оскільки вірус не концентрується на свіжому повітрі:

- Відомо, що ковід - дозозалежна хвороба. Чим більше вірусних частинок отримаєш за короткий проміжок часу, тим більші шанси перехворіти важко… Варто менше часу проводити в закритих приміщеннях, по можливості тримати дистанцію і більше гуляти на вулиці, якщо дозволяє погода. І дяка уряду, що не змусили нас на вулиці носити маски. Відтак можна дихати вільно на повні груди. І тоді якщо і захворієш, то шанси перехворіти легко стають набагато вищими.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також