Рівненський лікар розкритикував зимовий локдаун Зеленського

2685 0

Ми у соцмережах:

Рівненський лікар розкритикував зимовий локдаун Зеленського

З точки зору науки карантин вихідного дня мав більше логіки ніж те, що встановлено від сьогодні. Розумні обмеження у вихідні дають свій позитивний ефект. Адже саме тоді відбувається багато сторонніх контактів. І, як наслідок, поширення вірусу в різних групах.

Таку позицію висловив на своїй сторінці у Фейсбук відомий у Рівному лікар Павло Сільковський:

- У робочі дні люди переважно перебувають у своїх стабільних колективах. Навіть у маршрутці в той самий час їдуть майже ті самі люди. І станом на сьогодні в стабільних колективах поширення вірусу майже немає.

Але що там наука? І кого вона тепер цікавить? Наука відійшла на другий план. Вже третій семестр майбутні лікарі вчаться вислуховувати пневмонію на самому собі, оперувати віртуально і лікувати уявні, а не реальні зуби. Не знаю точно, але підозрюю, що так само вчаться літати майбутні пілоти, інженери атомних електростанцій і конструктори майбутніх мостів.

І все це під красивим гаслом «Це варто робити, якщо воно рятує хоча б одну людину».  І хоч наука передбачає, що в карантин від здорових ізолюють хворих, український локдаун робить усе навпаки. Здорові мають сидіти дома, а хворі — брати маршрутку і ганяти по місту на ПЛР, КТ, по ліки і таке інше.

Це відбувається на фоні зниження завантаження лікарень і якихось нових прогнозів з нових піків, які вже багато разів переносились. Але в чому можна бути більш-менш упевненим, так це в тому, що намагання вирішити проблему саме таким чином, підсуває нам усім дуже велику свиню на десятиліття вперед. І в суспільному вимірі постковідний синдром триватиме значно довше, ніж здається на перший погляд. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також