Рівненській спортсменці росіянин заборонив боксувати під українським прапором

1771 0

Ми у соцмережах:

Рівненській спортсменці росіянин заборонив боксувати під українським прапором

Приїхала на чемпіонат Європи, а її відсторонили. Рівненська боксерка не змогла взяти участь у міжнародних змаганнях. Перед виходом на ринг їй заборонили виступати під українським прапором. Боксувати могла лише під нейтральним. Дівчина вирішила, що ганьбитися так не варто і залишила турнір. Чому так трапилося і чи не пов'язано це з тим, що президент міжнародної організації росіянин?

Рівненській боксерці Божені Мельник дякують за стійку патріотичну позицію. Вона відмовилася виступати на першому у своєму житті чемпіонаті Європи, повідомляє телеканал ITV. Дівчина разом із юніорською збірною України приїхала до Італії на змагання. Спершу, каже - ніщо не віщувало біди.

- Ми приїжджаємо на чемпіонат Європи, все добре. Все як заплановано за день. Перший день іде зважування, я не виступала, але виступали деякі хлопці. Виходить перший наш хлопец, і він не виходить на ринг. Підходить до нас, плаче, в сльозах. Нашу команду дискваліфікували, - боксерка Божена Мельник.

Це рішення Міжнародної боксерської федерації IBA. Її керівником з 2020 року є росіянин Умар Кремльов. Федерація заборонила українським спортсменам боксувати під державним прапором. Лише під нейтральним.

Все через те, що IBA напередодні призупинив діяльність Федерації боксу України. Начебто через втручання уряду України в діяльність ФБУ. IBA вважає президентом федерації Володимира Продивуса. Втім, за даними єдиного державного реєстру очолює організацію Кирило Шевченко.

- Ми могли виступати, але під символікою IBA, що на нагородженні ні прапора, ні гімну України не було. Головний тренер прийняв рішення, що раз така ситуація, то наша команда знімається, і ми поїхали додому, - боксерка Божена Мельник.

Все ж прапор, який росіянин Умар Кремльов не хотів бачити, з'явився на чемпіонаті Європи.

Українські боксерки, в тому числі й Божена Мельник, залишились без змагань, до яких готувались в умовах війни і за власний кошт пів року. Втім, вчинок спортсменів прийняли із схваленням на батьківщині.

ІВА відреагувала на позицію українських спортсменів. Написали, що спорт поза політикою і треба дозволити брати участь у міжнародних змаганнях боксерам з росії та білорусі. Сказали - зробили. Міжнародна федерація боксу знову дозволила білорусам і росіянам боксувати на міжнародних змаганнях. Українцям ж пообіцяли, що таких ситуацій більше не буде, але чи захочуть наші спортсмени бути на одних змаганнях із представниками країн-агресорок - ще те питання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також