Рівненську піцерію звинуватили в сексизмі та расизмі через рекламний ролик (відео)

8502 0

Ми у соцмережах:

Рівненську піцерію звинуватили в сексизмі та расизмі через рекламний ролик (відео)

Заклад "Таверна Ель-Пасо" у Рівному випустив рекламний ролик, який спричинив бурхливу реакцію в соцмережах. Таверну звинуватили у сексизмі та об'єктивації жінок.

Букви повідомляють, що 28 серпня заклад оприлюднив на своїй сторінці в соцмережах новий рекламний ролик за мотивами популярного порно-відео, який супроводжувався таким текстом:

“Ситуація вийшла з-під контролю, і ми перевершили самі себе, тому саме ти добереш ідеальний розмір та смак, який точно доведе тебе до гастрономічного оргазму”.

У відео фігурують п’ятеро темношкірих чоловіків та дівчина. Всі актори одягнені лише у футболки та спідню білизну.

На початку ролику акторка каже: “Я такого ще ніколи не робила, тому трохи хвилююся. Вас так багато, навіть не знаю, що обрати: з прошуто, ікрою, чи на чорному тісті. Хоча що тут думати, давайте всі одразу”.

Після цього до неї наближаються актори з відкритими коробками з піцою та стають довкола неї.

Стоячи на колінах, акторка куштує піцу з рук акторів.

“Чи може з чорним тістом?”, — звертається один з чоловіків.

“Ого, який великий”, — відповідає акторка.

За 9 годин відеоролик зібрав майже 35 тисяч переглядів (це у десять разів більше, ніж підписників на сторінці закладу) та 1,6 тисячі коментарів.

Серед коментаторів думки розділилися — одні вважають, що ролик яскравий і оригінальний, інші писали, що він жахливий, звинувачували авторів у об’єктивації жінок (поводженні з людиною виключно як з об’єктом статевого потягу), сексизмі та расизмі, надсилали скарги.

Інцидент не залишили без уваги українські правозахисники.  Олександра Голуб, юристка, експертка з правового регулювання гендерних відносин та голова Громадської організації “Ліга захисту прав жінок “Гармонія рівних” порадила закладу видалити рекламу та повідомила, що буде подано скарги.

“Не ганьбіться, видаляйте і вибачайтеся перед своїми клієнтами. Гарантую, уже завтра Держпродспожив служба й Уповноважена з прав людини отримають скаргу на ваше творіння. І повірте, буде вам штраф. За що? Не тому що ваша реклама стрьомна, а тому що вона прямо порушує вимоги статі 8 Закону України “Про рекламу”. Зробили ви, а соромно нам”, написала вона.

Згодом у самій організації повідомили, що вже готують скаргу, та додали, що ця реклама шокувала їх.

Організація “Індустріальний гендерний комітет з реклами” повідомила, що за 5 годин нею було отримано майже три десятки скарг на це відео. За висновками комітету, реклама є дискримінаційною.

Зазначимо, до завдань комітету входить реагування на подібні інциденти, винесення експертної оцінки та звернення до рекламодавця або уповноважених органів для зняття реклами з показу в разі, якщо вона порушує законодавство.

 

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Навіть оргазми бувають ручної роботи ???? ? Ситуація вийшла з-під контролю,і ми перевершили самі себе, тому саме ти підбереш ідеальний розмір, та смак який точно доведе тебе до гастрономічного оргазму ???? ? А, Ви куштували одразу п’ять смаків? ????‍?? ? На чорному тісті з лососем ???? ? Шрірача та папероні ???? ? З ікрою та мідіями ???? ? З імбирем та теріякі ???? ? З прошуто та базиліком ???? ? Також ми можемо приготувати для Вас страви із різних країн світу, які є у нашому меню ? ? Замовлення столиків та доставка ???? 0 (97) 730 61 24 ???? ? @elpaso_rivne - Твої фантазії, наша піца ???????? P.S.Готові до хвилі хейту ????????@mulenko.aleksandr

Допис, поширений Таверна Ель-Пасо (@elpaso_rivne)

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також